Opptur for Geiranger Fjordservice
REKORD: Geiranger Fjordservice omsatte for rekordhøye 50 millioner kroner i 2023.
Nytt

Kraftig medvind for Geiranger Fjordservice

Geiranger Fjordservice toppet et sterk 2022 med en eventyrlig vekst på 33 prosent i driftsinntektene i fjor.

Rolf Hansen
14.06.2024

Aktivitetsleverandøren Geiranger Fjordservice kan smile bredt etter noen tøffe pandemiår.

Styreleder Leif Magne Klubbenes kan med fjorårets tall i bordet slå fast at det aldri har gått bedre for selskapet, som kan feire 54 år med å tilby opplevelser og aktiviteter til de reisende i Geiranger.

2023-tallene viser ny omsetningsrekord med 50 millioner kroner. I 2019 hadde selskapet driftsinntekter på 37 millioner kroner, noe som var all time high.

– Det er økning litt over hele fjøla, men det betyr mye at vi har fått en forlenget sesongen. Vi får solgt Norge til alle årstider, der selve toppsesongen om sommeren ikke er så mye mer marginer å hente ut under. Vintercruiset gjør blant annet at vi får utnyttet materiellet utover store deler av året. Ålesund-ruta har også vært en suksess, sier styreleder Leif Magne Klubbenes til Nett No. Han er rask med å legge til det som ikke syns i årsrapporten:

– Det har vært ei veldig fin reise etter pandemien, og vi har en fantastisk fin organisasjon. Våre ansatte er veldig dedikerte. Det er flinke folk som er glade i jobben sin, og det ser du igjen på marginene våre, sier Klubbenes.

Geiranger Fjordservice as
Tal i mill. kroner20232022
Driftsinntekt51,034,0
Driftsresultat134,5
Resultat før skatt14,26,3

Selger opplevelser
Omsetningen og overskuddet i 2019 var det høyeste siden selskapet ble etablert i 1969, men allerede i 2022 var det tegn som tydet på at turistmagneten var i ferd med å få sterkere tiltrekningskraft enn på lenge.

Geiranger Fjordservice økte resultatet før skatt med 56 prosent i fjor - til solide 14,2 millioner kroner. Det gir en resultatmargin på over 25 prosent.

– Vi leverer ikke bare transport, men opplevelser mens folk er på reise. Vi ser også at folk trekker nordover for å få svalere sommere enn nedover i Europa. Det er heller ikke til å legge skjul på at den svake kronen jobber for oss. Samtidig det er mange norske turister som velger Norge. Muligens pandemien gjorde noe med reisevanene våre, sier Klubbenes.

Styrelederen hadde gjennomsnittlig 15 årsverk i sving ved utgangen av 2023. Noe som var en økning på fire fra året før.

– Vi er dedikerte som kan ansette folk der vi jobber. Det å bygge helårsarbeidsplasser er viktig for oss, sier Klubbenes videre.

Han kan også slå fast at selskapets egenkapital ble betydelig styrket fra 21,2 millioner kroner til 32,5 millioner kroner etter rekordåret i fjor.

Jobber mot null
2024 lover også godt målt mot fjoråret. Det mye omtalte bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skaper også ekstra oppmerksomhet rundt hele turistdestinasjonen Geiranger.

– Det har vært en fantastisk start på året: Selve bryllupet gir et ekstra fokus på Geiranger. Ser en til antall søketreff på internett, blir Geiranger det store reiselivsikonet i sommer. Det er allerede blitt en magnet, og skaper flere forespørsler fra turister, sier Klubbenes, som forteller at 2026 er det året de nå sikter seg inn mot.

Da blir det strengere utslippkrav til passasjerskip i verdensarv-området Geirangerfjorden.

Geiranger Fjordservice opplever at kundene deres er mer opptatt av miljø og bærekraft, og er forberedt til å møte nye utslippskrav i samarbeid med leverandører og forskningsmiljø.

– Vi sikter fram mot 2026 med nullutslipp i fjordene. Der skal vi være klare. Vi har alltid vært veldig fokuserte på miljø, sier styreleder Leif Magne Klubbenes i Geiranger Fjordservice.

Publisert: 14.06.2024 05:00

Sist oppdatert: 13.06.2024 21:03

Mer om