Seaonics gangveg nordwind Illustrasjon Seaonics
ELEKTRISK GANGVEG: Seanoics har utvikla en helelektrisk gangvei. Nå skal den om bord på to Norwind Offshore-skip. Illustrasjon: Seaonics
Nytt

Leverer gangveier til to Ålesund-skip

Vard-datter med første kontrakt i havvindmarkedet for nytt produkt.

Marius Rosbach
30.08.2022

Ålesund-selskapet Seaonics har sikret kontrakt på gangveier til to av Norwind Offshore sine skip. Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet.

Den helelektriske gangveien for havvindoperasjoner ble lansert tidlig i år.

Salsdirektør Ståle Fure forteller til NETT NO at dette er første avtale på den nye gangveien. Verdien på kontrakten med Ålesund-rederiet blir ikke opplyst.

Bruker bilde- og sensorteknologi
«Seaonics ECMC (Electric Controlled Motion Compensated) Gangway» blir omtalt som en ny generasjon gangveier med et automatisk landingssystem basert på bilde- og sensorteknologi.

Teknologien gjør at risikoen for menneskelige feil under kritiske operasjoner blir minimert. Ved å kompenserer fartøyets bevegelser på tre akser for å holde gangveien i ro under operasjoner, skal gangveien gi mer effektiv, presis og pålitelig drift.

Bygger flåte med minst fem skip
Operasjonsdirektør Roy Ove Standal i Norwind Offshore ser fram til å få gangveiene om bord på to av skipene deres.

Han setter også på å at kontrakten er inngått med et lokalt selskap som er del av den maritime klynga.

Ålesund-rederiet har bestilt til sammen fem skip til havvindmarkedet fra verftskonsernet Vard. Det første – som var et ombygd offshoreskip – ble levert i vår.

Pluss etter tøffe år
Seaonics er heleid av Vard-konsernet og har spesialisert seg på løfte- og håndteringsteknologi – som kraner og liknende.

2021-resultatet viste at utstyrsleverandøren klarte snuoperasjonen med å få drifta i pluss, etter noen svært tøffe år. Omsetninga skjøt i været og resultatet endte i pluss.

Selskapet ha flere enn 100 ansatte i Norge og Polen, og søkte tidligere etter flere folk for å håndtere en rekordtjukk ordrebok.

Publisert: 30.08.2022 10:38

Sist oppdatert: 30.08.2022 11:31

Mer om