Rev ocean seaonics innfelt geir vegsund håkon fauske foto marius seaonics 11
PRESTISJEOPPDRAG: Håkon Fauske (.t.h.) er ny daglig leder i Seaonics, etter at Geir Vegsund har ledet omstillingsarbeidet av selskapet. Utstyrsleverandøren har blant annet hatt oppdrag til Kjell Inge Røkkes Rev Ocean-skip under bygging ved Vard. Foto: Marius Rosbach/Seaonics
Nytt

Vellykka snuoperasjon for Seaonics

Rekordtjukk ordrebok for datterselskapet til Vard etter å ha snudd minus til pluss.

Marius Rosbach
13.04.2022

2021-resultatet viser at Seaonics har klart snuoperasjonen med å få drifta i pluss, etter noen svært tøffe år. Omsetninga skjøt i været med rundt 100 millioner, og endte på 311 millioner, viser årsrapporten.

Trenger flere ansatte
Selskapet har i nå flere enn 100 ansatte i Norge og Polen - og med mye å gjøre, trenger de flere hender.

– Vi bemanner opp og er ute etter flere folk. Kapasiteten er utnytta fullt ut og vi søker blant annet etter flere ingeniører nå, forteller Geir Vegsund til NETT NO.

Han har de siste 15 månedene fungert som midlertidig daglig leder i Ålesund-selskapet, som i dag er et heleid datterselskap i Vard-konsernet.

Fauske tar over roret

Fra 1. april tok Håkon Fauske over roret som daglig leder i Seaonics, etter at Vegsund fra Converto har ledet omstillingsarbeidet. Fauske kommer fra stillinga som «chief operation officer» i selskapet.

I en pressemelding i forbindelse med årsresultatet, takker styreleder Fredrik Mordal Hessen Vegsund for vel utført oppdrag: – Seaonics har hatt en svært positiv utvikling det siste halvannet året, uttaler Hessen.

Har snudd minus til pluss
Etter et samla underskudd på mer enn 120 millioner i 2019 og 2020, leverte Seaonics et overskudd i fjor på mer enn 16 millioner kroner (se tabell under).

I årsrapporten kommer det fram at Seaonics fikk tilført 40 millioner kroner fra eierne i Vard i forbindelse med at konsernet overtok alle aksjene i selskapet. Det har styrka likviditeten i selskapet som møtte utfordringer med koronapandemien.

Rekordoppdrag og tredobla ordrereserve
Nå er ordrereserven nær tredoblet og selskapet har blant annet inngått sitt største oppdrag. Det dreier seg om «Launch og Recovery systemer» (forkorta LARS, journ. anm.), som skal om bord på 14 fartøy Vard har under bygging.

– Prosjektet inkluderer videre utvikling av kompakte løsninger der elektrifisering, fjernoperasjoner, sikkerhet og brukeropplevelse er sentralt. Prosjektet er et tett samarbeid mellom Vard, Vard Design, Vard Electro og Seaonics, heter det i meldinga.

Flere nye produkt på gang
Utstyrsleverandøren har spesialisert seg på løfte- og håndteringsteknologi – som kraner og liknende – både på skip og andre installasjoner til havs.

Større etterspørsel etter autonome løsninger, effektivisering, reduserte kostnader og økt sikkerhet, passer Seaonics godt, ifølge Fauske.

– På kort tid har vi utviklet og lansert flere nye produkter. Seaonics ECMC gangvei og kran er helelektriske autonome håndteringsløsninger satt sammen til en komplett pakke for havvindmarkedet, uttaler han.

De har også flere nye produkt under utvikling, som vil lanseres i andre markeder.

Styreleder, Fredrik Mordal Hessen, er trygg på at Fauske er rett mann i den nye rollen.

– Han har lang erfaring i selskapet, og han har vært sentral i omstillingsarbeidet. Sammen med de dyktige medarbeiderne i Seaonics, er jeg trygg på at Håkon og hans team er godt rustet for å nå de ambisiøse målene vi har satt oss for Seaonics fremover, avslutter han meldinga.

(se tabell under)

Seaonics
Tal i mill. kroner2021
2020
Driftsinntekt
311
202
Driftsresultat
13,9
-14,7
Resultat før skatt
16,1
-69

Publisert: 13.04.2022 11:42

Sist oppdatert: 13.04.2022 16:04

Mer om