Jon Olav kopperstad montasje norwegian greentech rensesystem foto norwegian greentech 11
RENSESYSTEM: Salgssjef Jon Olav Kopperstad i Norwegian Greentech forteller at de er godt i gang med leveringen av den første serien med rensesystem til Vard-skipene. Foto: Norwegian Greentech
Nytt

Leverer rensesystem til ny skipsserie

Vard bestiller mer utstyr fra Herøy-selskapet Norwegian Greentech.

Marius Rosbach
15.03.2022

Herøy-selskapet Norwegian Greentech skal levere rensesystem for ballastvann til seks fjernstyrte fartøy som Vard skal bygge ved sitt verft i Vietnam, ifølge en pressemelding tirsdag.

Selskapet opplyser ikke verdien på kontrakten.

Norwegian Greentech skal levere energieffektive system til hvert av de seks nybyggene. De har utviklet en metode som anvender en kombinasjon av UV-lys og filtre og det kjemikaliefrie systemet har kompakt design, opplyser selskapet.

Oppdrag på 14 skip til sammen
Datterselskapet til Hav Group med hovedkontor i Herøy, har tidligere sikret seg tilsvarende leveringer til åtte andre skip ved Vung Tau-verftet til Vard. Systemene som skal leveres om bord på de seks nye skipene, er identiske som på de åtte foregående.

– Leveransene våre til de første fartøyene er godt i gang, og de neste seks BWTS-systemene vil være identiske til de første åtte. Derigjennom bidrar vi til å strømlinjeforme og redusere risiko i byggeprosessen, uttaler salgssjef Jon Olav Kopperstad i meldinga.

Kan fjernstyres fra land
De seks nye skipene av designtypen Vard 9-60, bygges for et ikke navngitt rederi. Flerbruksskipa blir utstyrt med en plattform som gjør det mulig å fjernstyre skipet fra land, eller ha drift med redusert eller ingen bemanning.

Skipene er også blant de første Vard-bygde fartøyene som forberedes for grønn ammoniakk som drivstoff, i tillegg til brenselscelle- og batteriteknologi.

De åtte skipene som allerede er under bygging, ble bestilt av det amerikanske rederiet Ocean Infinity.

Publisert: 15.03.2022 09:04

Sist oppdatert: 15.03.2022 09:24

Mer om