LH Ålesund 1
ÅLESUNDKONTOR: I løpet av august vil avdelingsleder og salgsleder Ole Martin Bøe Localhost ha tre kollegaer på Ålesundkontoret. Localhost har i alt 33 ansatte. Foto: Localhost.
Nytt

LocalHost til Ålesund

System- programvareselskapet Localhost fra Måløy etablerer avdeling i Ålesund.

21.06.2023

Avdelingsleder og salgsleder Ole Martin Bøe er allerede på plass i Ålesund, der selskapet leier plass i kontorfellesskapet Yoyn. I august vil kontoret være bemannet av fire.

- Vi mener at Ålesund-markedet er ideelt for de leveransene vi har bygget oss opp på i andre regioner. Det er ikke et krav, men en fordel med en viss nærhet for å tilby komplette tjenester til små og mellomstore bedrifter, sier daglig leder og medeier Sindre H. Kvalheim.

Industri-system
Localhost har utvikla et system for styring og kontroll i industribedrifter, Action, som allerede er i bruk hos selskap som Nordvestvinduet, Måløy Adventure og Lefdal Mine Datacenter.

Det handler om å smelte sammen alt fra økonomi-, salg-, produksjonsstyring og bruk av sensorteknologi og dataanalyse. Målgruppen er spesielt mindre og mellomstore bedrifter.

Selskapet er også den dominerende aktør i gamle Sogn og fjordane på drift av infrastruktur, og har eget datasenter i Måløy.

Elkem-oppdrag
Nylig markerte Localhost og Elkem Bremanger åpningen av et kontrollsenter til 40 millioner kroner som Localhost har vært med på å utvikle.

Selskapet har også et samarbeid med Eid Elektro om et pilotanlegg i Lefdal Mine Datacenter, hos Norwegian Infrastructure for Research Data, som er kunde i datasenteret.

Etableringenav datasenteret i den tidligere olivingruven i Lefdal i Nordfjord springer ut av miljøet rundt Localhost. De lokale investorane solgte seg ut da et amerikansk investeringsfond kjøpte datasenteret i 2020.

En del av gevinsten er etterpå pløyd inn igjen i investeringsselskapet Vyrd, som sammen med fem andre investormiljø på Vestlandet har gått sammen i investorsamarbeidet Aaretak.

Publisert: 21.06.2023 08:29

Sist oppdatert: 16.08.2023 11:12

Mer om