Håvard Wiker foto Ogne
AVTALE: Håvard Wiker ledet rekonstruksjonsforhandlingene i Golden Energy Offshore Mangagement. Arkivfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

Løsning for Golden Energy Offshore Management

Hadde gjeld på 74,7 millioner kroner og var truet av konkurs.

18.09.2023

De alminnelige kreditorene får tilbake 34 prosent av kravet etter at det ble åpnet rekonstruksjonsforhandlinger i selskapet Golden Energy Offshore Management i Ålesund i fjor.

Det går frem av en kjennelse frå Møre og Romsdal tingrett, som godkjenner rekonstruktør Håvard Wiker sitt forslag til løsning. Eierne av i alt 82,09 prosent av gjelden på 74,7 millioner kroner har stemt for forslaget, ifølge kjennelsen.

Rettslig vern mot konkurs
En rekonstruksjon er en ordning der et selskap får rettslig vern mot konkurs i en periode, mens det blir arbeidet for å finne en løsning som gjør at selskapet kan leve videre.

I 2021 hadde Golden Energy Offshore Management 21 millioner kroner i driftsinntekt og én million kroner i resultat før skatt. Selskapet har hatt bokført negativ egenkapital fra og med 2017. I 2021 var den bokførte negative egenkapitalen 72 millioner kroner.

Etablert i 2010
Selskapet ble etablert som Startfase 428 As i 2010 og skiftet navn til Golden Energy Offshore Management året etter. Virksomheten er å "Drive shipmanagement og dertil hørende aktiviteter, samt teknisk inspeksjon for egen og andres interesse", ifølge en kunngjøring i Brønnøysundregisteret.

Daglig leder Per Ivar Fagervoll i Golden Energy Offshore Managment, er også daglig leder i det børsnoterte offshorerederiet Golden Energy Offshore Services.

NETT NO har ikke lykkes i å få et svar fra Fagervoll på hva som er den eventuelle konsekvensen for Golden Energy Offshore Services av rekonstruksjonen i Golden Energy Offshore Management.

Opprydning, ifølge bostyret
Golden Energy Offshore Management var eid av Golden Energy Offshore Management Holding som i sin tur var eid av det utenlandske selskapet Sakashita Co Ltd (85%) og Famar Shipping (15 prosent) - et selskap eid av Per Ivar Fagervoll og hans familie.

Det ble åpnet konkurs i selskapet Golden Energy Offshore Mangagement Holding i mai i år. En opprydning i kjølvannet av økonomiske problem i managementselskapet Golden Energy Offshore Management, sa bostyrer Håvard Wiker etter konkursåpning.

Wiker sa også at han ikke trodde konkursen i Golden Energy Offshore Management Holding ville påvirke driften av Golden Energy Offshore Services.

Golden Energy Offshore Services eier og driver tre forsyningskip og er i ferd med å overta ytterligere fem fartøy.

Publisert: 18.09.2023 05:00

Sist oppdatert: 17.09.2023 19:05

Mer om