Lene Trude Solheim foto Næringsforeningen
FØRSTE MØTE: Nyansatt regiondirektør Lene Trude Solheim får sitt første større møte med medlemmen når NHO Møre og Romsdal arrangerer sin årskonferanse tirsdag 6. februar. Foto: Næringsforeningen
Nytt

Kraft og grønn omstilling på NHO-møte

Bare Viken har større kraftunderskudd enn Møre og Romsdal. Det bekymrer næringslivet.

05.02.2024

Tirsdag er kraftsituasjonen på Nordvestlandet tema når NHO tirsdag 6. februar inviterer til regional årskonferanse for Møre og Romsdal.

Over 100 er påmeldt til arrangementet i Ålesund.

Avdelingsdirektør Per Øyvind Langlo i NHOs næringspolitiske avdeling og avdelingsleder Kenneth Sandmo i LOs næringspolitiske avdeling skal innlede om henholdsvis hva som må til for at Møre og Romsdal skal få nok kraft til å dekke etterspørselen og hva som blir konsekvensen dersom ingenting blir gjort.

Satt på venteliste
NETTNO skrev i forrige uke at 27 industri og infrastrukturprosjekt i prisområde 3 var satt på venteliste hos Statnett for å få mer strøm.

Bare tre av 30 søknader fikk ja, og mangelen på strøm gjør blant annet at den store versjonen av Norwegian Hydrogens planlagte produksjonsanlegg for hydrogen ved Sjøholt er utsatt på ubestemt tid.

Prisområdet 3 omfatter Sogn og Fjordane nord for Sognefjorden, deler av Innlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Allierte
LO og NHO har alliert seg også om bærekraftpolitikk.

Espen Remme, som nylig gikk av som NHOs regiondirektør i Møre og Romsdal, skal innlede om "Bærekraftsløftet, som er et samarbeidsprosjekt mellom LO, NHO og KS i Møre og Romsdal. Målet med det treårige prosjektet er 3 år, å identifisere utfordringer og finne bærekraftige løsninger.

Helge Gjerde, leder for Innovasjon Norge i Møre og Romsdal, skal innlede om regjeringens prosjekt,"Grønt Industriløft"

Publisert: 05.02.2024 05:00

Sist oppdatert: 05.02.2024 00:38

Mer om