Haramskonferansen 2024 montasje foto norsk kjernkraft nho ap 11
TIL BRATTVÅG: Kjernefysiker Sunniva Rose i Norsk Kjernekraft (t.v.), viseadministrerende direktør Anniken Hauglie (midten) i NHO og LO-leder Peggy Hessen Følsvik kommer til Haramskonferansen i februar. Foto: Norsk Kjernekraft/NHO/Arbeiderpartiet
Nytt

Denne trioen kommer til Haram

LO-lederen, NHO-direktør og kjernefysiker på konferanseplakaten med kraft som tema.

Marius Rosbach
29.11.2023

Flere sterke navn står på plakaten til Haramskonferansen i Brattvåg 13. februar neste år.

Både LO-leder Peggy Hessen Følsvik, viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO og kjernefysiker Sunniva Rose i Norsk Kjernekraft er blant dem som skal på talerstolen.

Kraft er årets tema
Årets tema er «kraft», som arrangøren vil belyse fra ulike synspunkt, både fra myndigheter, interesseorganisasjoner, næringsliv og akademia.

På scenen kommer blant andre Harald Dirdal fra vindkraftselskapet Ny Energi, som skal snakke om hvilke industrielle muligheter det økte kraftbehovet bringer med seg.

Det blir også lokale perspektiv fra konsernsjef Erik Espeseth i Tafjord Kraft og seniorøkonom Kristian Tafjord i Sparebanken Møre.

Bakteppet er naturlig nok at Møre og Romsdal allerede har et kraftunderskudd, og at det er venta å øke i årene som kommer.

Kjernefysiker refsa miljøbevegelsen
Kjernefysiker Sunniva Rose er kommunikasjonsansvarlig i Norsk Kjernekraft, som har Trond Mohn som hovedaksjonær.

Hun er blant dem som mener kjernekraft er nødvendig dersom samfunnet skal være i stand til å møte energibehovet.

Da NETT NO møtte Rose for noen år siden, var hun kritisk til at miljøbevegelsen ikke vurderer kjernekraft. Hun stiller seg samtidig optimistisk til Ulstein Group sin utforsking av skip med thoriumreaktor om bord.

Mener kjernekraft er en avsporing
NHO-direktør Anniken Hauglie ble på sin side sitert seinest denne uka på at fokus på kjernekraft nå, vil være en avsporing.

Bakgrunnen var en rapport fra Rystad Energy som tok for seg kjernekraft i norsk sammenheng. Rapporten som var bestilt av NHO, konkluderer med at kjernekraft ikke er lønnsomt med dagens kostnadsnivå.

Konklusjonen står i kontrast til konklusjonen i boka «Bærekraft og digitalisering» fra NTNU som nylig ble lansert. I en av artiklene her argumenteres det heftig for en norsk satsing på kjernekraft.

Publisert: 29.11.2023 17:17

Sist oppdatert: 29.11.2023 20:34

Mer om