Anda olsen novela foto kristin støylen 11
Representanter fra Anda-Olsen og Novela samlet på ett brett. Fra venstre: Erik Skarbøvik og Christer Valderhaug - begge Converto/Novela, Kåre Olsen - tidligere daglig leder og eier i Anda-Olsen, Marius Anda Olsen - Anda-Olsen, Jon Kjærstad - daglig leder i Anda-Olsen, Thomas Anda – Anda-Olsen og Ivar Nesset i Converto. Foto: Kristin Støylen
Nytt

Novela kjøper seg inn i Anda-Olsen

Etter rekordår i fjor, er Ålesund-selskapet klare for å ta neste steg med ny eier på laget.

Marius Rosbach
19.08.2021

Novela Kapital kjøper seg opp i Anda-Olsen i Ålesund og nå blir selskapet rigga for videre vekst, ifølge en pressemelding torsdag.

Anda-Olsen er en av landets største leverandører av avbruddsfrie strømforsyninger og sikrer kritiske installasjoner for kunder over hele verden.

Kjøper 43 prosent av aksjene
I samarbeid med daglig leder Jon Kjærstad, som har ledet Anda-Olsen de siste fire årene, går Novela inn og kjøper 43 prosent av selskapet.

- 2020 ble et rekordår med tanke på lønnsomhet og i 2021 rigger vi oss for videre vekst. Med Novela på laget satser vi på å sette opp farten og øke omsetningen på både systemleveranser og distribusjon, uttaler Kjærstad i en pressemelding.

Rekordomsetningen endte på mer enn 88 millioner og resultat før skatt på drøyt 12 millioner, viser regnskapet fra i fjor.

Imponert over gründerne
Novela Kapital ble oppretta i 2019. På investorsiden står blant annet Camar, Sparebanken Møre, Sparebank 1 SMN Invest, Gjensidige Nordmøre, sammen med Converto som leder forvaltningen.

- Vi er veldig imponert over hva gründere og ledelse har bygget opp. Anda-Olsen er et lønnsomt og innovativt selskap med både egne produkter og tredjepartsprodukter innen batteri- og strømforsyninger, uttaler daglig leder Christer Valderhaug i Novela i pressemeldinga.

Han forteller at de vil bidra til å profesjonalisere selskapet og bygge systemverdier sammen med ledelsen.

Vil investere i flere selskap
Investeringsfondet har spesialisert seg på å investere i mellomstore bedrifter på Nordvestlandet i næringer relatert til havet. I fjor kjøpte Novela seg inn i Ørsta-bedrifta PE Bjørdal.

- Havnæringen står for knappe 40 % av verdiskapningen i Møre og Romsdal, og regionen har et betydelig antall selskaper som er verdensledende innenfor sitt segment. Vi så et behov for et profesjonelt investeringsmiljø med aktiv forvaltning mot selskap på Nordvestlandet. Novela skal gjøre flere investeringer i selskaper knyttet til havrommet på Nordvestlandet, legger Valderhaug til.

Publisert: 19.08.2021 10:05

Sist oppdatert: 19.08.2021 12:10

Mer om