Håkon Hildre CEO Adima Foto Adima
VEKST: Daglig leder Håkon Hildre i Adima går noen spennende år i møte.
Nytt

Ny opptur for bemanningsselskap

Oppdragsgiverne fyller ordrebøkene. Det er godt nytt for Adima-konsernet.

Rolf Hansen
17.06.2024

Adima har hovedkontor i Brattvåg, og selskapet rekrutterer og leier ut spesialister og fagarbeidere til industribedrifter og til samferdselsprosjekt innen vei og bane.

Tross svak krone er det få utfordringer med å finne etterspurt kompetanse i utlandet for innleie til oppdragsgiverne innen olje, gass og fornybar energi, ifølge daglig leder Håkon Hildre. Faktisk peker pilene mot aktivitetsnivået i rekordåret 2011, da selskapet hadde over 200 personer på lønningslista.

– Vi har nå 120 faste ansatte. Det er veldig godt aktivitetsnivå i år, og det vil øke i 2025 hos kundene våre, noe som skaper behov inn mot oss igjen. Vi leier ut på timesbasis og har folk fra 12 nasjoner ute i arbeid. Vi har økt inntaket gjennom både 2023 og i år, og i tillegg beholdt de ansatte vi hadde før dette, sier Håkon Hildre til Nett No.

Adima Engineering as
Tal i mill. kroner20232022
Driftsinntekt

2,9

2,5

Driftsresultat

0,1

0
Resultat før skatt

0,1

0
Adima Energy as
Tal i mill. kroner20232022
Driftsinntekt82,542,5
Driftsresultat4,71,2
Resultat før skatt5,01,3

Ser mot tredobling
Adima er ikke lovpålagt et konsernregnskap per 2023, så samla driftsinntekter er å finne til sammen i de to datterselskapene Adima Energy og Adima Engineering.

Førstnevnte har sine største kunder i Aker Solutions og Aibel. Oppdragsmengden har aldri vært større.

– På konsernnivå ser vi tett på en tredobling av omsetningen fra 2022, opp mot 115 millioner kroner. Denne vil stige ytterligere i 2025. Det er økende aktivitet med svært god ordrereserve hos både Aibel og Aker Solutions, der vi er engasjert i flere store prosjekt som gir enormt med arbeid framover, sier Hildre.

Størst på elektro
Adima-selskapene har sin tyngde av ansatte fra de baltiske landene og Polen. I tillegg er Norge, Danmark, Romania, Sverige, Tyskland, Portugal, Irland og England representert på lønningslista.

Selskapet ligger i et område med økende aktivitet på verfta, men der har bemanningsselskapet få arbeidere utplassert.

Det er utleie av arbeidskraft innen elektrofaget Adima er størst på. Der hjelper gode rotasjonsordninger med mye fritid hjemme, fri kost og losji på anleggene og god tariffert betaling på interessen fra utlendinger til å jobbe i det norske markedet.

-Om bedrifter i andre markedsområder sliter med å finne arbeidskraft, så har dette sannsynligvis mest å gjøre med arbeidstidsordningene og timebetalingen som tilbys. Årets gode tariffoppgjør innen industrien vil nok også motivere ytterligere til at vi får beholde våre stabile og trofaste medarbeidere, sier Hildre, som ser utfordringer med å finne nok erfaring i arbeidsmarkedet til en stadig økende oppdragsmengde.

– Det som i hovedsak blir utfordringen er at aktiviteten innenfor olje, gass og fornybar industrien i Norge er rekordhøy nå og i årene fremover, så høy at det kan til tider være utfordrende å finne nok av erfarent personell. Da hjelper det mye for vår del å være godt etablert etter å ha vært i bransjen siden 1994, fullfører den daglige lederen.

Publisert: 17.06.2024 05:00

Sist oppdatert: 16.06.2024 12:58

Mer om