Unu montasje Jostein Sandøy Berge bru foto Unu 11
LEDER ÅLESUND-AVDELING: Jostein Sandøy skal lede UNU sin nye Ålesund-avdeling. Entreprenørselskapet har allerede gjort oppdrag på Sunnmøre, som Berge bru i Gerianger på bildet. Foto: UNU
Nytt

Nytt entreprenørfirma til Ålesund

Måløy-selskap er allerede i jobb på Sunnmøre, men vil ha flere - og større oppdrag.

Marius Rosbach
19.09.2022
Entreprenørselskapet UNU har etablert seg med avdeling i Ålesund for å få et større geografisk nedslagsfelt. Måløy-selskapet har mer enn 30 års erfaring i bransjen, og har allerede etablert en avdeling på Nordfjordeid.

– Vi jobber allerede på Sunnmøre og vi holder nå på med prosjektene Fiskå skule i Vanylven og Berget bru i Geiranger, men målet med denne satsningen er å få et sterkere fotfeste i denne regionen, uttaler daglig leder Rune Sætren i UNU i en pressemelding.

Målet er at den nye avdelingen skal jobbe med små, mellomstore og etter hvert store prosjekt.

Allerede i drift
Jostein Sandøy er leder for ålesund-avdelingen, som allerede har vært i drift noen uker. Kontoret ligger i Tverrvegen på Blindheim.

Sandøy kommer opprinnelig fra Måløy og startet karrieren som lærling i UNU, før han flyttet til Ålesund. Her utdannet han seg til bygningsingeniør og startet etterpå som prosjektleder i Kristiseter/Veidekke Entreprenør. Der har han jobbet de siste sju årene.

– Det er med både spenning og ydmykhet at jeg går fra en stor nasjonal aktør, og over til en mindre aktør og skal starte en ny avdeling, uttaler han.

Kraftig økning i omsetningen
Entreprenørselskapet som har hovedkontor midt i Måløy sentrum ble etablert i 1987. I dag har firmaet 40 ansatte og har lagt bak seg noen år med kraftig vekst.

Omsetningen i fjor på knappe 80 millioner var ny rekord med solid margin. De fem foregående årene har inntektene svinga mellom 35 og 55 millioner kroner.

Fire av de fem siste årene har endt med overskudd, men marginene har vært knappe. Fjorårets resultat før skatt på drøyt 1,3 millioner, var det største overskuddet fem siste åra, viser årsregnskapene.

Kvernevik største eier
Daglig leder Rune Sætren eier selv 20 prosent i UNU Gruppen – som også består av Uni Eiendom og Unu Eiendomsutvikling.

Kent Rune Bugjerde eier også 20 prosent av aksjene, mens Kvernevik Gruppa er største eier med 60 prosent av aksjene.

Publisert: 19.09.2022 05:00

Sist oppdatert: 18.09.2022 23:19

Mer om