Norwind Vard montasje Marius Anda Olsen illustrasjon foto Vard Anda Olsen 11
VINDSKIP: Salgssjef Marius Anda Olsen forteller at Ålesund-selskapet skal levere utstyr både til lokale rederiene Norwind og Rem Offshore, i tillegg til nye amerikanske robotfartøy. Illustrasjon/foto: Vard/Anda-Olsen
Nytt

Oppdrag på 17 Vard-skip

Sterk ordreinngang for Anda-Olsen som også leverer til nyutviklede amerikanske robotfartøy.

Marius Rosbach
16.09.2022

De neste årene skal Anda-Olsen levere utstyr som skal sikre kritiske installasjoner mot strømbrudd på hele 17 skip hos Vard.

Oppdragene for verftskonsernet beløper seg til et tosifra millionbeløp, opplyser Ålesund-selskapet i ei pressemelding.

Så langt i år har Anda-Olsen økt ordreinngangen med rundt 25 prosent, sammenlignet med fjoråret.

De har også økt staben med seks-sju ansatte siden årsskiftet. Salgssjef Marius Anda Olsen forteller at de fortsatt er på jakt etter flere medarbeidere.

– Vi ser for oss ytterligare vekst, så vi kommer til å trenge flere folk, forteller han til NETT NO.

Rem og Norwind-skip

Utstyret til skipene hos Vard skal om bord på en rekke ulike skip blant andre de nye vindskipene til Rem Offshore og Norwind Offshore.

Det er snakk om egenutviklede produkt, som skal sørge for kontinuerlig strømforsyning til kritiske installasjoner ved strømbrudd.

- Anleggene på dagens skip blir stadig mer komplekse og består av mange flere komponenter enn for bare noen år siden. Krav om backup-løsninger for strømforsyning er noe flere og flere redere krever, uttaler Olsen i meldinga.

Nyutviklede robotfartøy
I tillegg skal tilsvarende utstyr for sikker strømforsyning om bord på flere skip til et større amerikansk selskap som utvikler marine robotfartøy.

– Disse blir de første i sitt slag og muliggjør enkle eller ubemannede operasjoner via fjernkontroll fra land, i tillegg til introduksjon av alternativt drivstoff som grønn ammoniakk, heter det i meldinga.

Novela Kapital 1 kjøpte i fjor 43 prosent av aksjene i Anda-Olsen, ved en kombinasjon av aksjekjøp og kapitalutvidelse. Dette har gitt selskapet ny kapital til å realisere vekstplanene i selskapet.

Publisert: 16.09.2022 13:56

Sist oppdatert: 16.09.2022 14:05

Mer om