Nesten rekordaar for Vartdalgruppa
SELGER. LIVSVERKET: Ottar Vartdal (innfelt) har bygd opp konsernet Vartdalsgruppa, som driver oppdrett av laks, både settefisk og matfisk.
Nytt

Oppdrettsselskap kjøper Vartdal Gruppen

Eieren av Ørsta-selskapene forteller at han er tilfreds med å overlate livsverket til nye eiere.

Marius Rosbach
17.11.2021

Oppdrettsselskapet Måsøval har inngått en avtale om å kjøpe aksjene i selskapene Aquafarms Vartdal, Vartdal Fiskeoppdrett, Urke Fiskeoppdrett, slakteriet Western Seaproducts og Vartdal Fryseri.

Det kommer fram i ei børsmelding fra selskapet onsdag morgen.

Måsøval har hovedkontor på Frøya og driver produksjon i flere kommuner i Trøndelag og Møre og Romsdal. Konkukrransetilsynet skal godkjenne salget til det børsnoterte selskapet.

Prises til 1,5 milliarder
Salget priser Ørsta-selskapene til 1,521 milliarder kroner, hvor oppdrettsvirksomheten utgjør størsteparten. Ottar Vartdal er eier og har bygd opp konsernet.

– Jeg er tilfreds med å overlate livsverket til Måsøval AS. Måsøval har gode forutsetninger for å videreutvikle bedriften og arbeidsplassene, uttaler eier Ottar Vartdal om salget.

Gjennomføringen er venta å skje i løpet av siste kvartal i år. Oppdrettsgründeren vil få betalt i kontanter og aksjer i Måsøval til en verdi av rundt 200 millioner kroner.

Vil gi bedre utnyttelse
Vartdal Gruppen, som Ottar Vartdal har bygd opp, har fire tillatelser for produksjon av laks på maksimalt 3120 tonn årlig. De har også egen smoltproduksjon på land og har investert mye i anlegga for å øke størrelsen på ungfisken.

Han påpeker at volumet til trønderselskapet på Nordvestlandet, vil gi bedre utnyttelse av lokaliteter, smoltanlegg og slakteri når dette etter hvert samordnes.

Med full utnytting av ressursene, anslår Måsøval at de på sikt vil ha en produksjon årlig produksjon på 9800 tonn laks i produksjonsområde 5, som strekker seg fra Stad til Hustadvika.

Vartdal Gruppen hadde i 2020 en omsetning på 167 millioner kroner og et resultat før skatt på 9,9 millioner. Året i forveien var de nær rekordomsetning med inntekter på knappe 293 millioner. 2019 ga også et solid overskudd med et resultat før skatt på 46 millioner.

Publisert: 17.11.2021 08:30

Sist oppdatert: 17.11.2021 13:34

Mer om