Steinar kili ole gunnar lyngstad foto Tony Hall 11
KONTRAKT: Daglig leder Steinar Kili (t.v.) i Energima Ålesund sammen med prosjektleder Ole Gunnar Lyngstad i Artec Aqua. Foto: Tony Hall
Nytt

Trenger flere ansatte etter storkontrakt

Ålesund-selskap sikret avtale med Artec Aqua til landbasert oppdrett.

Marius Rosbach
08.11.2021

Energima Ålesund har inngått en kontrakt med Artec Aqua på leveranse av avtrekksystemer for oppdrettsanlegget til Salmon Evolution på Indre Harøy.

Kontrakten er en av de største selskapet har sikret seg noen gang, og gjør at de trenger flere ansatte.

– Dette er en stor og spennende mulighet for Energima Ålesund. Vi ser frem til å bidra aktivt i det viktige arbeidet med å utvikle bærekraftige løsninger for oppdrettsbransjen, uttaler daglig leder Steinar Kili i meldinga.

Verdien på kontrakten blir ikke opplyst, men Kili forteller til NETT NO at det utgjør en betydelig del av årsomsetninga.

Tredobla omsetning siden 2014
Energima Ålesund ble starta opp i 2009. Omsetningen er mer enn tredobla i årene fra 2014 til 2020, da Steinar Kili starta i selskap. I fjor noterte de seg for ny omsetningsrekord med 50 millioner kroner.

Kili forteller at aktiviteten har holdt seg også i år – og at omsetningen vil holde seg på tilsvarende nivå. Trass i noen utfordringer med bemanning under pandemien, har de gått klar av negative koronakonsekvenser.

– Vi har egentlig ikke hatt noen dupp som følge av pandemien, forteller han.

Vekst i maritim bransje
Energima Ålesund holder til i Breivika og har i dag ni ansatte. Nylig ansatte de en servicetekniker i Molde, hvor de åpnet nytt kontor.

Kili forteller at de nå er på jakt etter prosjektledere med ingeniørutdanning. Noe av årsaken er vekst i nye marked.

– Vi driver både med varmegjenvinning og luftrensing. De siste årene har vi satsa mer på maritim bransje og industri, men vi leverer også til vanlige næringsbygg, forteller han.

Ingeniørkompetansen Energima er på jakt etter, gror ikke på trær. Kili skulle gjerne sett bedre utdanningstilbud for bransjen på Nordvestlandet.

Første av tre byggetrinn
Til Salmon Evolution-anlegget skal Energima levere avtrekkssystemet til CO2-lufteren i oppdrettstankene fiskene lever i.
Leveransen består blant annet av 24 høykvalitetsvifter.

Oppdrettsanlegget skal ha sin første laks slakteklar mot slutten av neste år.

Energima-kontrakten gjelder første av tre byggetrinn. Kili forteller at de håper å sikre seg mer arbeid på anlegget i Romsdal.

Publisert: 08.11.2021 09:22

Sist oppdatert: 08.11.2021 10:13

Mer om