Kjell Norvoll Nogvar motorfabrikk foto Ogne
LONGVA: Torsdag ble det holdt allmøte hvor de ansatte ble fortalt nyheten. Kjell Norvoll i Nogva Motorfabrikk er en av dei nye eierne. Arkivfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

Overtar Kongsberg-ansatte på Longva

Nogva trenger elektrokompetanse raskt. Derfor er de med på å overta anlegget til Kongsberg Maritime.

Selskapet North Islands Technologies (NIT) har kjøpt Kongsberg Maritime sine bygg på Longva og overtar 40 av 125 ansatte, melder Sunnmørsposten.

Bak NIT står Nogva Motorfabrikk (50 prosent) og plassjef Tommas Brugrand og Svetozar Milics selskap Brumi (50 prosent), som skal drive anlegget.

De to selskapene skal samarbeide og har inngått en langsiktig leverandøravtale.

North Islands Technologies skal overta produksjon fra Kongsberg-konsernet, som skal fortsette med ettermarknad, testing og sluttmontasje, ifølge avisa.

Elektrifisering
- Vi er for full fart inn i et grønt skifte. For oss er det aktuelt å produserer det meste av elektronikk på Longva, sier Nogva-sjef Kjell Norvoll til NETT NO.

Motorfabrikken har allerede sin første elmotor i bestilling.

Det er et marked Norvoll tror vil vokse raskt og ønsket om en rask økning av elektronikk-kapasiteten gjør at Norvoll mente en overtagelse av Longva-anlegget var mer fristende enn å bygge opp egen kapasitet fra grunnen av.

Applaus på allmøte
Nyheten ble mottatt med applaus under et allmøte med de ansatte torsdag.

Inger Longva, som er tillitsvalgt for Forbundet for Ledelse og Teknikk, og Kyrre Aasen Rogne i Fellesforbundet, uttaler seg begge positivt til avisa om det nye selskapet.

– I dag er produksjonen prisgitt det Kongsberg klare å kjøre inn til oss, sier Rogne.

Virksomhetsoverdragelse
NIT-selskapet
ble oppretta mot sluttet av fjoråret og skal stå friere til å levere til flere leverandører, enn Kongsberg Maritime.

De Kongsberg-ansatte som ikke blir med over til det nye selskapet, skal fortsatt arbeide i lokalene på Longva. Bygget blir delt i to avdelinger og Kongsberg Maritime blir leietaker i sin del.

Den formelle gjennomføringen skjer i form av en virksomhetsoverdragelse i starten av mai, ifølge avisa Nordre.

Publisert: 24.03.2022 15:13

Sist oppdatert: 24.03.2022 22:41

Mer om