Investerer 30 millionar i større fabrikk
Med utvida fabrikk kan Gjendemsjø Seafood produsere tre gangar meir enn i dag.
I oktober skal Gjendemsjø Seafood i tidlegare Haram kommune ha klart 1700 kvadratmeter produksjon og administrasjonsbygg.
I første omgang er det snakk om ei investering på cirka 30 millionar kroner i bygg og utstyr. Utvidinga gjer det råd å både auke og effektiviserer produksjonen.
Bygget er stort nok til å sette inn fleire produksjonsliner etterkvart, slik at det fullt utnytta, gjer det råd for sjømatbedrifta å produserer tre gangar meir enn i dag.
Gjendemsjø as | ||
Tal i mill. kroner | 2020 | 2019 |
Driftsinntekter | 75,5 | 69,5 |
Driftsresultat | 5,5 | 6,2 |
Resultat før skatt | 10,6 | 5,9 |
Vekst også i år
Gjendemsjø Seafood er mest kjent for sine sildeprodukt og sjømatkabaret, og forsyner alle dei tre store daglegvarekjedene og hotellmarknaden.
I fjor gjekk etterspørselen ned i hotellmarknaden, og opp i dagelegvaremarknaden, på grunn av koronapandemien og tiltaka mot den. Samla sett blei det vekst i 2020, og så langt i år ligg driftsinntektene til selskapet 12 prosent høgare enn same tid i fjor, fortel dagleg leiar og hovudaksjonær Leidulf Longva.
Satsar på automatisering
Selskapet har satsa mykje på automatisering. I dag har Gjendemsjø Seafood 20 tilsette, av dei 12 årsverk i produksjonen.
Hadde selskapet produsert på same vis som for 20 år sidan, hadde selskapet hatt behov for tre gangar fleire folk enn i dag. Longva meiner det er råd å automatisere og effektivisere produksjonen enda meir enn i dag.
Publisert: 16.06.2021 06:00
Sist oppdatert: 16.06.2021 00:54