DSC07603 a
FEKK PRIS: Amrit Bhullar fra Vard og Lars Conradi Andersen fra Rem Offshore mottok innovasjonsprisen fra viserektor Anne-Lise Sagen Major på NTNU (t.h) . Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Pris til Vard og Dalen

Vard fikk innovasjonspris og Per Erik Dalen hederspris på årets Klyngekonferanse.

21.09.2023

Amrit Bhullar, Senior Vice President Business Development & Group Innovation i Vard og Rem Offshore-sjef Lars Conradi Andersen kom på scenen da GCE Blue Maritime Cluster delte ut prisen "Blue Maritime Innovation of the year" på året klyngekonferanse torsdag.

Her er juryens begrunnelse:

"Vinneren viser kraften i den maritime klyngen – fra rederi, skipsdesign, engineering, verft, leverandører, sammenstilling og ferdiggjøring. Prosjektet peker framover for ikke bare én aktør, men flere, og representerer en innovasjonsplattform for en rekke aktører i den maritime klyngen. Flere viktige, grønne og teknologiske løsninger, som blant annet Kongsbergs Rim Drive Azimuth Thrustere og Seaonics ECMC kran er eksempler på produkter som kommersialiseres gjennom dette fartøyet. I tillegg er prosjektet det første som klargjøres i henhold til Ocean Charger prosjektet med formål å muliggjøre elektrisk ladding av skip i havvindparker.

Prosjektet er et eksempel på hvordan store fellesprosjekter løfter innovasjonskraften til en rekke bedrifter i lag. Rederi og designer har sammen utviklet et unikt fartøy, og verftet er navet som har knyttet alle aktørene sammen og integrert et stort antall nye produkter og funksjoner som hver for seg kan være en pris verdig."

DSC07616 1
HEDER: Per Erik Dalen (t.h.) fikk overrakt GCE Blue Maritime Clusters hederpris av Tore Ulstein. Foto: Ogne Øyehaug

Både innovasjonsprisen og hedersprisen er et nytt innslag på Klyngekonferansen.

Per Erik Dalen, avtroppende mangeårig leder for ÅKP og den maritime klyngeorganisasjon, fikk hedersprisen Blue Maritime Cluster Award.

"Vedkommende var sentral i etableringen av de nasjonale klyngeprogrammene NCE, National Center of Expertice og GCE, Global Center of Expertice. For GCE Blue Maritime har vinneren bidratt til å posisjonere klynga som en markant og positiv drivkraft. Dette er en person som alltid tenker fremover og mener at man aldri skal stå på stedet hvil. Vinneren er derfor aktiv i det arbeidet som nå pågår i forhold til etablering av såkalte superklynger. Vinneren har utmerket seg som en fremragende selger av den maritime klynga i Nordvest. Dette er også «en kriger» som har stått gjennom mange brottsjøer og kamper på vegne av klynga. I likhet med klynga selv har vinneren alltid vært nysgjerrig på, og utålmodig etter, å forløse ny kompetanse som kan løfte klynga videre inn i fremtida", heter det i juryens begrunnelse.

Publisert: 21.09.2023 16:45

Sist oppdatert: 21.09.2023 17:19

Mer om