I dag åpner Ivar Breivik sitt nyeste tilbud i Ålesunds restaurantverden, restauranthuset Kabb i Kongengate, med spesielt inviterte gjester fra næringslivet.
Breivik kan se tilbake på et godt år, med stor vekst og økt lønnsomhet for den foreløpig viktigste virksomheten under XL Group-paraplyen, selskapet Skateflua as.
Skateflua driver restaurantet XL Diner og den tilhørende baren Milk.
Baren fungerer både som et ventested før middagen og et sted å sitte etter middagen, slik at kapasiteten på restauranten har økt, og gjort det mulig å ta mot flere gjester.
Brevik sier endringer i interne rutiner og sentralisering av administrative funksjoner har bidratt til å øke lønnsomheten i hele XL Group.
I tillegg til å drive XL Diner, Milk og Kabb omfatter XL Group også Kulinarisk Spiskammers i lokalene som en gang huset restauranten Gullix i Ålesund.
Gågaten var tidligere en viktig handlegate, men tapte terreng utover 90-tallet og 2000-tallet.
De siste årene har imidletid trenden snudd, og lokalene på gateplan blitt fyllt opp av nye serveringssteder.
Breivik kan se tilbake på et godt år, med stor vekst og økt lønnsomhet for den foreløpig viktigste virksomheten under XL Group-paraplyen, selskapet Skateflua as.
Skateflua driver restaurantet XL Diner og den tilhørende baren Milk.
Bar øker trafikken
Etableringen av Milk, som ligger på og over kai-kanten, har bidratt til inntektsøkningen hos Skateflua as, i følge Breivik.Baren fungerer både som et ventested før middagen og et sted å sitte etter middagen, slik at kapasiteten på restauranten har økt, og gjort det mulig å ta mot flere gjester.
Brevik sier endringer i interne rutiner og sentralisering av administrative funksjoner har bidratt til å øke lønnsomheten i hele XL Group.
I tillegg til å drive XL Diner, Milk og Kabb omfatter XL Group også Kulinarisk Spiskammers i lokalene som en gang huset restauranten Gullix i Ålesund.
Flere tilbud
Ålesund har i løpet av kort tid fått flere nye spisesteder, spesielt i og ved gågaten Kongens gate, der også XL Diner, Milk og Kabb er lokalisert.Gågaten var tidligere en viktig handlegate, men tapte terreng utover 90-tallet og 2000-tallet.
De siste årene har imidletid trenden snudd, og lokalene på gateplan blitt fyllt opp av nye serveringssteder.
Publisert: 09.07.2015 16:06
Sist oppdatert: 10.02.2021 13:45