Ro Vision foto Otto Otterlei 11
SØSTERSKIP: Den nye brønnbåten blir søsterskip til Ro Vision. Foto: Otto Otterlei
Nytt

Rostein bygger nytt ved Larsnes Mek

Bygger søsterskip til fjorårets Ship of the Year.

Marius Rosbach
22.04.2021

- Det er med glede vi kan meddele at Rostein har kontrahert ny brønnbåt, heter det i en pressemelding fra brønnbåtrederiet torsdag.

Det nye fartøyet blir den tredje batterihybride brønnbåten til Rostein, Også denne skal bygges ved Larsnes Mek Verksted i Sande og blir søsterskip til Ro Vision, bygd ved samme verft. Ro Vision vant i 2020 bransjeprisen Ship of the Year.

I likhet med Ro Vision skal lakseoppdrettsgiganten SalMar ASA være leietaker på nybygget.

- Vi har i ett års tid fått svært gode erfaringer med Ro Vision og dets skånsomme løsninger og store kapasiteter. For SalMar er det viktig at vår virksomhet skaper arbeidsplasser og positive ringvirkninger langs kysten, og med valget av Rostein som samarbeidspartner så vet vi at norske maritime leverandører får økt aktivitet med dette nybygget. SalMar er også opptatt av å redusere laksens allerede lave CO2-avtrykk og det var derfor viktig for oss at dette søsterskipet også blir utrustet som batteri-hybrid, uttaler daglig leder Roger Bekken fra SalMar Farming i meldinga.

Rostein har lang erfaring med å bygge ved Sande-verftet, hvor de også er medeiere. Utstyret vil også denne gangen komme fra norske leverandører, opplyser Rostein.

- Alle Rosteins 16 fartøy er utrustet i Norge og bare de siste 10 år har vi bygget for rundt 3,5 milliarder i Norge» sier reder og administrerende direktør Odd Einar Sandøy.

Publisert: 22.04.2021 17:55

Sist oppdatert: 22.04.2021 18:08

Mer om