Fjellro turisthotell foto fjellro turisthotell 11
VALLDAL: Fjellro Turisthotell i Valldal er kjøpt av selskap fra Solund. Foto: Fjellro Turisthotell
Nytt

Solund-selskap tar over Fjellro i Valldal

De nye eierne av Valldal-hotell er allerede i gang med oppgraderinger.

Marius Rosbach
07.04.2021

Selskapet Bauge og Bahus er de nye eierne av Fjellro Turisthotell i Valldal.

-Vi overtar eiendommen i disse dager og har allerede startet arbeidet med oppgradering av rommene, hagen og «restauranthuset», uttaler de to eierne, Tom Erling Bahus og Nina Bauge, i en pressemelding onsdag.

Skal stå klart til sommeren
Da tradisjonsrike hotellet ved Storfjorden skal nå få en oppgradering slik at det står klart til det som ventes å bli en ny travel sommersesong.

– Vi ønsker å videreutvikle Fjellro Turisthotell til å bli et uformelt sted med en god kvalitet på både overnatting og servering, legger de til.

De nye eierne forteller at de vil forsøke å få gjestene til å bli boende over flere dager, og i større deler av året, enn i en hektisk sommersesong.

Gjestegård og ferieboliger i Solund
Bauge og Bahus har base i Solund kommune, der de driver tilsvarende virksomhet.

Tom Erling Bahus og Nina Bauge eier halvparten hver av selskapet som driver Solund Gjestegaard. Selskapet har økt inntektene kraftig de siste årene, men siste offentlige regnskap fra 2019, viser et lite underskudd.

I tillegg eier de 60 prosent av aksjene i selskapet som driver Solund Ferieleiligheter. Også her har inntektene økt de siste årene fra drøyt én million i årlig omsetning, til 5,1 millioner i 2019. Resultatet for dette regnskapsåret var positivt.

24 rom til sammen
Turisthotellet består av to bygg med til sammen 24 rom. I tillegg et historisk bygg fra 1919 som i dag består av serveringsområder, resepsjon og pub.

Stedet har også en hage som er populær for både lokalbefolkning og tilreisende.

I 2019 ble det kjent at de forrige eierne Eli Linge og Michael Boatwright ville selge livsverket sitt for å gå av med pensjon.

Publisert: 07.04.2021 13:10

Sist oppdatert: 07.04.2021 17:44

Mer om