Sunniva bøstrand KIN foto marius 11
INITIATIVTAKER: Sunniva Bøstrand er utdanna siviløkonom ved NTNU i Ålesund og jobber som fagansvarlig for næringsliv i Sparebanken Møre. Hun har også flere jern i ilden som lokalpolitiker i Høyre og initiativtaker til nettverket Kvinner i næringslivet (KIN). I kveld samles nettverket her på Pir-huset. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Stor respons på nytt kvinnenettverk

Pågangen av medlemmer og antall kvinnelige finansdirektører på Sunnmøre viser behovet, påpeker initiativtaker Sunniva Bøstrand.

Marius Rosbach
08.03.2022

Nettverket Kvinner i næringslivet – forkorta KIN – ble starta i høst og initiativtaker Sunniva Bøstrand forteller at de har opplevd stor pågang fra unge kvinner som vil være med.

– Det har strømma på med nye medlemmer uten at vi har gjort noe aktivt for å verve folk. Nå er vi over 70 registrerte medlemmer, forteller Bøstrand til NETT NO.

– Fortsatt en lang vei å gå
I anledning kvinnedagen samles nettverket tirsdag kveld på Pir-bygget i Ålesund. Kvinners plass i næringslivet – og spesielt i styrerommene – står på dagsorden.

Om vi for eksempel ser på posisjoner som finansdirektører og styreledere, har vi fortsatt en lang vei å gå
Sunniva Bøstrand

Blant spørsmålene som stilles er hvorfor bare én av fire styremedlemmer i landets 200 største bedrifter er kvinner – og hva det egentlig innebærer å sitte i et styre.

– Vi er på rett vei, også her i regionen, med flere kvinner i ledergrupper og styreposisjoner. Men om vi for eksempel ser på posisjoner som finansdirektører og styreledere, har vi fortsatt en lang vei å gå, mener Bøstrand.

Initiativtakeren skrev denne uka et innlegg på NETT NO som tar for seg årets tema for den internasjonale kvinnedagen, som går på å bekjempe ubevisste fordommer.

– Enorm kompetanse i medlemslistene
Målgruppa til det Ålesund-baserte nettverket er kvinner i alderen 20 til 35 år, men Bøstrand forteller at de ikke vil utelukke noen.

– Pågangen viser at det er et behov for en slik møteplass og at dette er noe folk ønsker seg, legger hun til.

Medlemmene kommer fra en rekke ulike bransjer og representerer ulike yrker som byggingeniører, advokater, markedsførere og revisorer.

– Vi har en enorm kompetanse blant medlemmene våre. Vi ønsker at folk skal få lære av hverandre og få innblikk i hverandres bransjer, forteller Bøstrand.

Vil bidra til mer mangfold
Tanken med å starte nettverket er både å samle folk for å snakke om aktuelle tema, men også besøke bedrifter og å være en arena for utvikling.

Blant samarbeidspartnerne er aktører som Pir Cowork og Næringsforeningen Ålesundregionen.

– Målet er å bidra til mer mangfold generelt i næringslivet, både når det gjelder kjønn, etnisisitet og kulturell bakgrunn. Forskning viser at virksomheter med mangfold i ledelsen, gjør det bedre enn andre, påpeker Bøstrand.

På sikt jobber nettverket med mulighetene for å opprette et investeringsselskap hvor medlemmer kan gå inn med penger. Bøstrand påpeker at de føreløpig er på ide-stadiet, men det er dannet en gruppe som skal jobbe spesielt med nyetablerte bedrifter.

Publisert: 08.03.2022 15:44

Sist oppdatert: 08.03.2022 21:07

Mer om