Toldboden foto ADSUBIA wikimedia commons 11
Foto: Adsubia Wikimedia Commons
Nytt

Tollboden får 75.000 i bot

Politiet har konkludert etter smitteutbruddet i Ålesund.

Marius Rosbach
04.06.2021

Selskapet HR Restaurantdrift, som har stått bak drifta av Toldboden-restauranten i Ålesund, får et forelegg på 75.000 kroner for brudd på covid-forskrifta.

Det opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i ei pressemelding fredag.

– Overtredelsen av covid-19 forskriften består i at restauranten gjentatt serverte alkohol til gjester uten at de også ble servert mat slik forutsatt i forskriftens bestemmelser, sier politiadvokat Mathias Häber i Møre og Romsdal politidistrikt som har utferdiget forelegget.

Om forelegget ikke blir vedtatt, vil påtalemyndighetene legge ned påstand om bot på 100.000 kroner og dekking av saksomkostning, om saka kommer til behandling for tingretten.

Mange gjester ble smitta i løpet av denne helga og de påfølgende dagene.

Politiet har avhørt mange gjester og de fleste ansatte som var på jobb.

– Etterforskningen etterlater et klart inntrykk av at regelverket på dette punkt ikke er overholdt. Manglende etterlevelse av den såkalte spiseplikten har ført til at mange gjester har fått servert mere alkohol enn hva de skulle ha fått. Dette har nok igjen vært en sterkt medvirkende årsak til at mange gjester synes å ha tatt lett på egen sikkerhet og de rådende anbefalinger rundt smittevern, heter det i meldinga.

Publisert: 04.06.2021 12:54

Sist oppdatert: 04.06.2021 13:01

Mer om