Eric Johansson Finn Andre Fredvig Erichsen 11
SELGER TIL NOR-LOG: Eric Johansson (t.v.) og Finn Andre Fredvig-Erichsen fra den gang de inngikk allianse i 2019. Nå har de solgt selskapene sine til Nor-log Gruppen. Foto: Fafe-Hauer
Nytt

Transportgründere selger til storkonsern

Nor-log Gruppen blir ny eier av selskap med rundt 200 ansatte på Nordvestlandet.

Marius Rosbach
21.05.2021

Familien Fredvig-Erichsen i Molde og Eric Johansson i Ålesund selger aksjene i transportgruppen Fafe-Hauer til Nor-log Gruppen, ifølge en pressemelding.

Samla har Fafe-Hauer-selskapene rundt 200 ansatte og 150 biler på Nordvestlandet. De venter en omsetning i år på 270 millioner kroner.

Partene opplyser ikke om kjøpesummen.

– Skal jobbe videre som normalt
Transportselskapene som nå går inn i Nor-log Gruppen vil fortsatt ledes fra Molde og Ålesund, og de samme personene som i dag vil ha henda på rattet.

– Jeg skal jobbe videre som normalt, forteller Johansson i en kort kommentar til NETT NO fredag, før han må gå i et kundemøte.

Den tidligere Kvikkas-gründeren har bygd opp Hauer as (tidligere Erics Budservice) i Ålesund og Hauer Rauma på Åndalsnes, som er blant selskapene som nå får ny eier.

Allianse med Molde-familie
I 2019 gikk Johansson i allianse med Finn Andre og Anne-Grethe Fredvig-Erichsen og Fafe-selskapene i Molde. Dette gjorde de ved at de kjøpte halvparten av hverandres selskap, og dermed oppstod Fafe-Hauer.

– Vi mener at de nye eierne, med sin tydelige satsing på lokalt forankrede transport- og logistikkløsninger med høy kvalitet og bærekraft, vil være en meget god og nødvendig løsning for Fafe-Hauer sin videre utvikling. Nor-log Gruppen er en betydelig aktør i det norske transportmarkedet, og gjennom denne transaksjonen utvider vi tilbudet og mulighetene til våre kunder. Samtidig som vi fortsetter å være en attraktiv og trygg arbeidsplass for våre dyktige ansatte, uttaler Finn Andre Fredvig-Erichsen i pressemeldinga.

Vil styrke nasjonalt nettverk
Nor-log Gruppen har rundt 550 ansatte og består blant annet av Suldal Transport og Miniekspress-selskapene.

Konsernet opplyser at de ved kjøpet av selskapene på Nordvestlandet, vil styrke sitt nasjonale nettverk i et område hvor de til nå har vært avhengige av samarbeidspartnere. Det sikrer også selskapet et mer finmasket nettverk av transport- og logistikkløsninger, blant annet for temperert gods.

Publisert: 21.05.2021 16:16

Sist oppdatert: 21.05.2021 16:27

Mer om