Aidency Tommy Skeide produktutvikler foto aidency
KLAR FOR LANSERING: Aidency er klare for produktlansering før sommeren. Her er produktutvikler Tommy Skeide med den avanserte enheten selskapet har utviklet. Foto: Aidency
Nytt

Vellykka investorjakt for medtech-selskap

Fikk inn mer penger enn venta i emisjon. Nå skifter Ålesund-selskapet navn før lansering.

Marius Rosbach
04.04.2024

Aidency er det nye navnet til selskapet som tidligere het Pre Aid, det opplyser selskapet i en pressemelding.

Samtidig forteller gründer og daglig leder Trond T. Lauritsen at selskapet har lykkes i arbeidet med å få inn nye investorer. Nett No omtalte i fjor høst at de jobbet med en større emisjon – som ble overoppfylt.

– Målsettinga med emisjonen var 12 millioner, og vi fikk inn 16,5 millioner i et ganske krevende kapitalmarked. Så vi er veldig godt fornøyde, sier Lauritsen til Nett No.

Aidency Trond Lauritsen fot aidency 11
GRÜNDER: Selskapet oppstod etter at gründeren Trond Lauritsen opplevde hjelpeløsheten ved å være første «lekmann» på et skadestad. Foto: Aidency

Lokale investorer og nytt navn
Både eksisterende og nye aksjonærer deltok i emisjonen. Hovedtyngden av de 11 nye aksjonærene, er det Lauritsen omtaler som «lokale sunnmørske investorer».

Nett No har tidligere omtalt ideen til selskapet som består av et avansert førstehjelpsverktøy som skal gjøre det mulig med rask oppstart av den medisinske behandlingen i akutte situasjoner.

Om det nye navnet - Aidency – forteller Lauritsen at det var viktig å både finne et navn kunne fortelle hva slags selskap de er – men også et navn som kan gi grunnlag for å erobre et verdensmarked.

– Undersøkelser som selskapet har fått utført tilsier at løsningen vil være unik på verdensbasis når den kommer på markedet i Norge senere i år, skriver selskapet i meldinga.

Lansering før sommeren
Selskapet er nå på oppløpssiden av utviklingsprosjektet som skal føre til CE-merking av det medisinske utstyret, og forbereder seg nå til produktlansering før sommeren.

Markedet kan sammenlignes med det for hjertestartere, og løsningen inkluderer også et system som skal bringe nærmeste enhet til skadestedet.

Selskapet har også fått på plass nye krefter i styret med tidligere Nortel-gründer Christian Pritchard og tidligere styreleder ved St. Olavs Hospital Anne Breiby og Øyvind W. Aasmyr som blant annet er styreleder i Artec Holding - som er blant de største eierne i Aidency.

Flere nyansettelser
Lauritsen legger ikke skjul på at de har betydelige vekstambisjoner, men at de skal ta steg for steg. Allerede har aktiviteten til flere nyansettelser. Per i dag teller selskapet fem ansatte – og nummer seks er på vei inn.

– Vi ser for oss en jevn økning i tråd med at vi utvikler selskapet, sier han.

De har også flyttet inn nye og større lokaler ved Norsk Maritimt Kompetansesenter, der selskapet har vært en del av innovasjonsmiljøet til ÅKP fra oppstarten i 2021.

Varemerkebeskytta
Lanseringen av Aidency som varemerke- og selskapsnavn sammenfaller med at selskapet tar steget over i vekstfasen.

Som en del av forberedelsene, spesielt for den internasjonale lanseringen, har selskapet tatt grep for å sørge for varemerkebeskyttelse. Det nye navnet Aidency, er allerede registrert som varemerke i Norge, og er søkt beskyttet i en rekke andre land, opplyser selskapet i meldinga.

Publisert: 04.04.2024 05:00

Sist oppdatert: 16.10.2024 19:57

Mer om