Pir Tove Margrete Bjørkavåg foto ogne ntnu 11
MØTES PÅ PIR: Torsdag inviterer lederen av Teft-lab Tove Margrete Bjørkavåg og samarbeidspartnerne rundt NTNU-nyvinningen, til symposium på Pir-bygget i Ålesund. Foto: Ogne Øyehaug/NTNU
Nytt

Viderefører koblingsboks mellom NTNU og næringslivet

Millionstøtte sikrer Teft-lab. Markeres på Pir-bygget i dag.

Marius Rosbach
02.06.2022

Teft-lab skal koble forskning og aktiviteter ved NTNU sammen med næringslivet. Samarbeidet mellom NTNU og Sparebanken Møre blir nå videreført i fire nye år.

Den nye avtalen har en ramme på 34 millioner kroner, der banken bidrar med 15 millioner kroner og resten er egeninnsats fra NTNU og eksternfinansierte prosjekter.

– Teft-lab skal være en koblingsboks mellom NTNU og arbeids- og næringsliv i regionen gjennom å videreutvikle samarbeidsformer for å kunne bygge en sterkere region, sier leder Tove Margrete Bjørkavåg for Teft-lab i en pressemelding.

Samarbeid med næringslivet
Bjørkavåg forteller målet deres med Teft-lab er å utvikle NTNU både som kompetansemiljø og studiested. En av hovedfunksjonene med blir å ulike utvikle nye samarbeidsformer med næringslivet.

I tillegg til prosjekt som Innovasjonspraksis, Talent Sunnmøre og Summer Internship, skal de jobbe med å få flere til å ta doktorgrad samtidig som de er i fast jobb, såkalte Nærings-ph.d-er.

Samles på Pir-bygget
Torsdag går Symposium 2022 av stabelen i regi av samarbeidspartnerne på Pir-bygget i Ålesund.

Arrangementet samler ansatte og inviterte til diskusjon med folk fra ulike fagmiljø og bakgrunner. Samtidig markeres videreføringen av avtalen som sikrer Teft-Lab i fire nye år.

Under arrangementet blir det blant annet foredrag ved professor Lars Oxelheim, førsteamanuensis Ainur Begim og fagsjef Lars Ole Hjelkrem, om globale verdikjeder, grønn data og grønn kapitalisme og big data og risikomodeller.

– Egen kreativitet og innsats, blir viktigere
Sjeføkonom Inge Furre ved Sparebanken Møre er blant foredragsholderne.

Han vil snakke om hvordan regionen blir påvirket at høy inflasjon, høyere renter, lavere økonomisk vekst og krigen mellom Russland og Ukraina. Sjeføkonomen mener Teft-lab-arbeidet er et godt eksempel på samarbeid mellom næringsliv og akademia som er særdeles viktig.

– Veldig mange av de viktigste rammebetingelsene for fylket er fastsatt utenfor vår kontroll og utenfor lokale myndigheter. Disse er det lite eller intet vi får gjort noe med og desto viktigere blir vår egen kreativitet og innsats på regionalt og lokalt nivå, uttaler Furre.

Publisert: 02.06.2022 05:00

Sist oppdatert: 02.06.2022 08:06

Mer om