Løvenvold kino innfelt lars ante momentium foto marius 11
ULIK UNDERHOLDNING: Momentium-gründerne Lars Berg Giskeødegård (innfelt t.v.) og Ante Giskeødegård vil i første rekke drive kino i Løvenvold-bygget, men også alt fra show, konserter og foredrag. Foto: Marius Rosbach/Ogne Øyehaug
Nytt

Vil gjøre byhjørne levende igjen

Mot slutten av året håper Momentium at de kan åpne Løvenvold Kino med «underholdning i alle former».

Marius Rosbach
10.01.2022

I fjor ble det klart at Brødrene Jangaard og H. I Giørtz kjøper Løvenvold Kino-bygget fra Ålesund kommune gjennom et felles selskap, Løvenvold Theater Eiendom. Planen har hele tida vært at Momentium skal stå for drifta, via et nytt selskap Momentium Venue.

Lars Berg Giskeødegård, som er en av de to gründerne i uteliv- og eventkonsernet på Giske, har ansvaret for prosjektet.

– Vi vil gjøre Løvenvold Kino og det hjørnet av byen til noe som er levende igjen, med underholdning i alle former, forteller Berg Giskeødegård til NETT NO.

Håper å åpne mot slutten av året
Nordisk Film stod tidligere for drifta, men under pandemien har bygget stått tomt.

Berg Giskeødegård forteller at hovedvekta av tilbudet vil være kino, men at de også vil ha alt fra show, konserter og foredrag.

– Vi håper å åpne i fjerde kvartal i år, men det er fortsatt mye som er usikkert. Blant annet er det et freda bygg, som kan gjøre at vi møter forsinkelser, forteller han til NETT NO.

Har fått positive signal
I disse dager er de i full gang med å kartlegge hvordan det tekniske, som ventilasjon og slike ting kan løses.

– Det er mange ulike tiltak som skal gjøres og mange avklaringer. Det vil vi jobbe aktivt med framover, legger han til.

Momentium presenterte planene sine for politikerne i Ålesund allerede i fjor. Berg Giskeødegård forteller at de har fått positive signal når det gjelder det formelle, som kapasitet og skjenkeløyve.

Frå før er Momentium involvert i drifta av både Molo Brew og Terminalen i Ålesund. Mot slutten av fjoråret åpnet de også utestedet T2 i Toldboden-bygget.

Nær 100 år lang historie
Løvenvold kino het opprinnelig Løvenvold Theater, og ble ferdigstilt i 1923. Lokalene ble freda i 1997 og var i bruk som kino til koronastengningen mars 2020.

– Kinoen har unike kulturhistoriske kvaliteter, er gjennomgående godt bevart og lite er endret i forhold til det opprinnelige uttrykket, heter det i en beskrivelse av bygget fra Ålesund kommune.

Selv om det skal gjøres en del oppgraderinger, påpeker Momentium-sjefen at de har respekt for byggets historie. De har tidligere pekt på Gimle-kinoen i Oslo som inspirasjonskilde for konseptet.

Podium

E3/S1 Ante og Lars Giskeødegård - slik møtte Momentium pandemikrisa

Publisert: 10.01.2022 05:55

Sist oppdatert: 10.01.2022 07:15

Mer om