Stad skipstunnel moldefjorden innfelt terje skjeppestad illustrasjon foto Kystverket Snøhetta Plomp Olav Helge Matvik
FORSEINKA: Arbeidet med Stad skipstunnel tek lengre tid enn planlagd. No er målet at anbudet for å bygge det store samferdselsprosjektet, kjem ut etter neste sommar,ifølgje prosjektleiar Terje Skjeppestad. Illustrasjon/foto: Kystverket -Snøhetta -Plomp/Olav Helge Matvik
Nytt

Vil møte leverandørene ansikt til ansikt

Prosjektlederen for skipstunnelen forteller om stor interesse. Kjempeanbud blir først lyst ut etter neste sommer.

Marius Rosbach
22.11.2022

Kystverket arrangerer en konferanse for potensielle entreprenører og leverandører til Stad skipstunnel 31. januar neste år.

Målet er at konkurransegrunnlaget skal bli best mulig, uttaler prosjektleder Terje Skjeppestad i en pressemelding.

– Den kommende markedsdialogen er viktig for å kunne presentere prosjektet og prosessen for aktuelle leverandører – men også for å fange opp løsninger, teknologi og alternativer som vi ikke har tenkt på. Det handler om å sikre at konkurransegrunnlaget ikke skal stenge for gode alternativer og løsninger, sier Skjeppestad.

Må møte fysisk
Bakgrunnen er at Kystverket jobber med konkurransegrunnlaget for byggingen av skipstunnelen. Det kreves fysisk oppmøte til leverandørkonferansen som foregår på norsk ved Radisson Blue
Airport Hotel på Gardermoen.

Prosjektet er planlagt utlyst som én stor totalentreprise med fast pris. Først skal entreprenørene gjennom en konkurranse med forhandling.

Det er ventet at anbudet blir lyst ut etter sommeren 2023, ifølge meldinga. Det er om lag eitt år seinare enn ein håpte på på seinhausten i fjor.

– Stort trykk rundt skipstunnelen
Prosjektlederen opplever at det er stor interesse for å bygge verdens første skipstunnel.

– Det er stort trykk rundt skipstunnelen – fra mange hold, også fra entreprenører. Det er tydelig at dette er et unikt prosjekt som mange er nysgjerrige på, og som de ønsker å bidra til å realisere. Interessen blir ikke mindre av at flere andre store samferdselsprosjekter i Norge og i Europa har blitt satt på vent, fortsetter han.

Kystverket hadde en lignende leverandørkonferanse i september 2021.

Publisert: 22.11.2022 08:53

Sist oppdatert: 22.11.2022 09:03

Mer om