Sarah soumilas racoon coffee foto marius 11
ROSER DE ANSATTE: Innehaver Sarah Soumilas ved Racoon Coffee roser staben for innsatsen i det som har vært en tøff periode. Kaffebaren hadde i fjor rundt 15 ansatte i arbeid i ulike stillingsprosenter. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Åpner på Moa for å sikre sentrum

De største kaffebarene i Ålesund holdt god kok gjennom fjoråret. Og snart åpner Racoon Coffee utsalg på Moa.

Marius Rosbach
28.05.2021

Racoon Coffee i Ålesund sentrum har kommet seg gjennom de krevende oppstartsåra. 2020-regnskapet viser at kaffebaren økte inntektene fra året før og bikket fem millioner kroner i omsetning. Resultatet endte med et lite overskudd (se tabell under).

– Vi taper ikke penger og holder folk i arbeid, er daglig leder Sarah Soumilas sin oppsummering til NETT NO om hvordan det har vært å selge kaffe og bakervarer under koronapandemien.

Regnskapet for Dråpe Kaffehus viser at også de økte omsetningen til nær sju millioner og fikk et pent overskudd på drøyt 400.000 (se tabell under).

(saka fortsetter under)

Racoon Coffee AS
Årsresultat (i mill kr)
2020 2019
Driftsinntekter 5 4,3
Driftsresultat 0,01 0
Res. før skatt 0,01 -0,01
Vi har sluppet å permittere de ansatte etter den første nedstengingen
Sarah Soumilas
Dråpe Ålesund Kaffehus AS
Årsresultat (i mill kr)
2020 2019
Driftsinntekter 6,9 5,2
Driftsresultat 0,5 0,1
Res. før skatt 0,4 0

– Lokalsamfunnet har vært veldig flotte
Sarah Soumilas og Per-Roger Vestgård hadde drevet Racoon Coffee i Kongens gate i et knapt år, da smitteverntiltakene førte til stengte dører i fjor vår.

– Tatt i betraktning at vi var stengt i en hel måned, så er vi fornøyd. Vi har stort sett holdt åpent og solgt mye via take away. Og vi har sluppet å permittere de ansatte etter den første nedstengingen, forteller hun.

Soumilas legger ikke skjul på at det har vært en «berg og dalbane», og at det til tider har vært stressende å forhode seg til dårlig kontantstrøm.

Samtidig er hun full av lovord om støtta de har opplevd fra de faste kundene.

– Lokalsamfunnet har vært veldig flotte og vi er veldig takknemlige for den støtta vi har opplevd, forteller hun.

Åpner kaffebar på Moa
Kaffebarsjefen tror de har større potensial, og om alt går i tråd med planen, åpner Racoon Coffee Moa dørene 9. juni. Soumilas forteller at de har fått mange spørsmål om hva Moa-satsingen innebærer for kaffebaren i sentrum.

– Vi gjør det egentlig for å sikre den langsiktige drift i sentrum, hvor drifta er veldig sesongprega. Vi mener det kan være bra å balansere drifta med en kaffebar på Moa, forklarer hun.

På gråværsdager kan det gjerne være stille i sentrum, mens folk strømmer til kjøpesenteret på Moa. På godværsdager – ikke minst om sommeren, er det gjerne motsatt.

Det vil kaffebardriverne utnytte både til å gi de ansatte mer stabile arbeidsforhold, og til at avdelingene kan dra veksler på hverandre når etterspørselen topper seg.

2021 ser lysere ut
Kaffebaren har fått noen tusen kroner i kontantstøtte, men kaffebar-gründeren forteller at de helst vil holde seg i live på egenhånd.

Soumilas forteller at 2021 så langt ser bedre ut enn i fjor, men påpeker at mye avhenger av turistbesøket.

Kaffebaren hadde i fjor rundt 15 ansatte i arbeid i ulike stillingsprosenter.

Publisert: 28.05.2021 11:32

Sist oppdatert: 28.05.2021 11:57

Mer om