Brimer tankpark lerøy lofoten illustrasjon brimer servitech 11
SILDEOLJE: Lofoten Biomarine har som mål å bygge Norges første klimanøytrale sildoljefabrikk. På anlegget blir det tanker fra Sunnmøre. Illustrasjon: Brimer Servitech
Nytt

Brimer-avtale på 30.000 kubikkmeter med tanker

På fabrikken skal restråstoff bli til fiskeolje og proteinprodukt i stor skala.

Marius Rosbach
05.05.2022

Brimer Servitech har inngått kontrakt for levering av 12 tanker på til sammen 30 000 kubikkmeter til verdens første CO2-nøytrale fabrikk for produksjon av marine proteiner. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Verdien på avtalen blir ikke opplyst. Brimer Servitech er en del av Entec-konsernet med base i Ulsteinvik.

Største tankavtale
Lofoten Biomarine As skal bygge fabrikken på Værøy i Røst, hvor avskjær, fiskehoder, -rygg og -innvoller fra omkringliggende fiskebruk skal omgjøres til fiskeolje og proteinprodukter.

- Dette er vår største kontrakt innen tankproduksjon noensinne. Vi er både stolte og takknemlige for at Lofoten Biomarine valgte å satse på våre løsninger til anlegget, sier salgssjef Helge Kvamme i Brimer Servitech.

Store mengder råstoff årlig
Fire av tankene skal være på 1000 kubikkmeter, og skal kunne brukes til oppbevaring av fiskeolje. De øvrige åtte tankene er på 3200 kubikkmeter hver og skal benyttes til kvernet og konservert fiskeavfall.

Hele tankparken skal plasseres i en fangdam for å unngå tap av råstoff ved eventuelle ulykker.

Fabrikken på Værøy skal kunne motta store mengder råstoff årlig for produksjon av fiskeprotein og fiskeolje. I planene inngår også en test- og utviklingsproduksjon for tang og tare.

Publisert: 05.05.2022 12:08

Sist oppdatert: 05.05.2022 12:26

Mer om