Nils Eirik Wenaas montasje Borgundvegen foto Ogne illustrasjon 11
KORT VEI TIL BYGGESTART: Daglig leder Nils Eirik Wenaas i Wenaas Eftf. forteller at kan komme raskt i gang med byggingen på tomta, når de bestemmer seg. Håper å starte salget neste år. Foto/illustrasjon: Ogne Øyehaug/Arkitektkontoret Odd Thommesen As
Nytt

– Det meste handler om timing

Wenaas med storkjøp av byggeklart boligprosjekt i Ålesund.

Marius Rosbach
20.12.2023

Wenaas Eftf. og Finansgruppen Eiendom har kjøpt en tomt hvor det er planlagt et byggeklart boligprosjekt i Ålesund.

Selskapet Nordr er selger av eiendommene i Borgundvegen, hvor det er godkjent en utbygging på nær 80 leiligheter som inkluderer parkeringskjeller, heis, sydvendte balkonger og uteområder.

– Det er ingen hemmelighet at det har vært jobba med denne tomta ganske lenge. Og vi var klar over at eierne ønska seg ut av dette markedet, for å satse mot større byer, forteller daglig leder Nils Eirik Wenaas i Wenaas Eftf. til NETT NO om bakgrunnen for kjøpet.

– Det kumulerte i at vi fikk til det til en pris som var akseptabel til å kunne realisere investeringa, legger han til.

Partene har ikke opplyst prisen for den sentrumsnære tomta på Klipra.

Wenaas Borgundvegen dronefoto Nordr 11
TOMTA I DAG: Slik ser tomta i Borgundvegen ut i dag. Wenaas Eftf. har mulighet til å bygge rundt 80 boliger her. Foto: Nordr

Flere vil bo i sentrum
Wenaas Eftf. har også tidligere utvikla boliger i Ålesund gjennom Midt Moa-prosjektet. Wenaas ser ikke vekk fra at det kan bli flere boligprosjekt her om den rette muligheten dukker opp.

– Det meste handler om timing. Slik markedet er nå, er det selvsagt utfordrende med både renteøkning og inflasjon, men vi håper at situasjonen vil flate ut, forteller han.

– Vi synes Ålesund sentrum er en attraktiv plass, og opplever at flere vil bo innover mot sentrum av byen. Det tror vi også vil være positivt for dette prosjektet, legger han til.

– Kort vei til oppstart
Det er ikke satt noen dato for når spaden blir satt i jorda for boligprosjektet i Borgundvegen, men Wenaas håper de kan starte forhåndssalget neste høst, eller våren 2025.

Om salget går som forventa, kan boligene stå klare etter en byggeperiode på halvannet til to år, anslår Wenaas.

– Området er allerede ferdig regulert, så det er gjort et stort stykke arbeid. Boligregulering i dag er veldig krevende, men her vil vi ha kort vei til oppstart når vi bestemmer oss, sier han.

Milliardinvesteringer på Digerneset
Wenaas Eftf. har en eiendomsportefølje på nær tre milliarder kroner, hvor en stor del av investert i utbygginga av Digerneset Næringspark.

Her har de fortsatt rundt 100 mål med næringseiendom som kan bygges ut, som samla vil koste minst 1,5 til 2 milliarder kroner å realisere.

Med andre ord har de nok å gjøre for en stund framover.

– På næringseiendom har vi litt lengre briller på oss. Men selv om det er litt ruglete for øyeblikket, så ønsker vi å være såpass solide at vi kan se over de bølgetoppene som vi opplever nå, legger han til.

Seinest ved starten av året kjøpte Wenaas Eftf. likevel fabrikkbygget til H-Fasader på Stette, og de vil absolutt vurdere flere muligheter framover forsikrer Wenaas.

Publisert: 20.12.2023 14:29

Sist oppdatert: 20.12.2023 14:14

Mer om