Bks illustrasjon infelt even matre ellingsen 11 10d736c24b54623aee7c17f28e13399c
NYTT NAMN: Den tidlegare Astrup Fearnley-toppen Even Matre Ellingsen (innfelt) er styreleiar i selskapet som no heiter Eqva. Foto: BKS
Nytt

Enkelte prosjekt er satt på vent eller forsinka

«Nye» Havyard starter eiendomssegment, ifølge den første rapporten som Eqva.

Marius Rosbach
16.11.2022

Selskapet som nå heter Eqva, leverte onsdag rapporten for tredje kvartal.

Eqva rapporterer at de har levert solid operasjonell drift i sine to segmenter så langt i år. Maritime Services, består av Havyard Leirvik-verftet, mens BKS og Fossberg Kraft er samlet i ett område.

- Det strategiske skiftet innen Maritime Services har resultert i at inntektsbasen er mindre volatil og mer motstandsdyktig mot markedssykluser. Med dagens geopolitiske usikkerhet og makroøkonomiske utsikter har denne strategien tjent oss godt. Turbulente tider har likevel ført til at noen potensielle prosjekter har blitt satt på vent eller forsinket, sier administrerende direktør Erik Høyvik i Eqva i børsmeldinga.

Selskapet opplyste også i en børsmelding om navneskiftet.

Ligger godt an til omsetningsmål
Inntekter for kvartalet kom på 125,2 millioner kroner. Rapporten viser at selskapet ligger an til å nå målene for aktiviteten i år.

- For konsernet totalt har vi et mål om å omsette for i størrelsesorden 600 til 650 millioner kroner i 2022 og 600 til 700 millioner i 2023, forteller finansdirektør Eirik Sævareid til NETT NO.

Ved utløpet av kvartalet var inntektene oppe i 452 millioner kroner, ifølge det justerte regnskapet som viser hvordan tallene hadde sett ut for hele gruppen kombinert for hele året. Justert ebitda-resultat ble 12 millioner, opplyser selskapet.

Oppkjøpet av HG Group, med virksomhetene BKS og Fossberg Kraft, ble fullført i juni 2022. Fra tredjekvartal er disse virksomhetene regnskapsmessig konsolidert i konsernet.

Oppretter eget eiendomssegment
I fjerde kvartal har man tatt nye skritt, og blant annet igangsatt en prosess for å etablere et separat eiendomssegment, skriver selskapet i rapporten.

- - Opprettelse av en egen eiendomsdivisjon gjelder primært eiendomsmasse som allerede er i konsernets eierskap, men vi har betydelige eiendommer som utgjør store underliggende verdier. Vi mener at å samle disse i en egen divisjon i større grad vil synliggjøre underliggende verdier samt styrke potensialet for videre verdiskaping knyttet til eiendommene, legger Sævareid til.

Publisert: 16.11.2022 08:09

Sist oppdatert: 16.11.2022 11:15

Mer om