Aon torje rørstad kenneth søvdsnes linn monsen lie øyvind braute foto aon 11
NYANSATTE: Aon Norway satser på Nordvestlandet og Ålesund-kontoret har nylig ansatte fire nye medarbeidere: Torje Rørstad, Kenneth Søvdsnes, Linn Monsen Lie og Øyvind Braute. Foto: Aon
Nytt

Flere nyansettelser hos Aon

– Verden ser til oss, forteller sjefen for Ålesund-kontoret i det verdensomspennende konsernet. Stikkordene er skipsfart og oppdrett.

Marius Rosbach
02.12.2021

Rådgiverne og forsikringsmeglerne Aon satser på Nordvestlandet, og har nylig ansatt flere nye medarbeidere. Kontoret som holder til på Color Line Stadion, er i dag sju ansette.

Fungerende regionsdirektør Anders Oksnes forteller til NETT NO at generasjonsskifte er noe av årsaken til at de har ansatte hele fire nye medarbeidere i løpet av de siste månedene.

– Vi har hatt noen som har flytta hjem fra Oslo, og hatt andre roller i selskapet. Samtidig har vi noen helt nye fjes, sier han.

Globalt senter for sjøfart og oppdrett
Økt aktivitet ligger også til grunn til nyansettelsene.

Oksnes forteller at de jobber med et todelt marked – ett til sjøs og ett på land. Det kan dreie seg om alt fra pensjons- og personalforsikringer, til «risk-management» på store installasjoner offshore, til forsikringer i maritim sektor. Produksjonsbedrifter som leverer maritimt utstyr, er en betydelig del av virksomheten på Nordvestlandet.

– Vestlandet er Aons globale «centre of excellence» når det kommer til sjøfart og oppdrett. Verden ser til oss på disse områdene, påpeker han.

– Satsingsregion
Selskapet har drevet forsikringsmegling i Ålesund i flere tiår og hovedkontoret til Aon Norway ligger i Oslo. I tillegg har de til kontorer i Bergen og Trondheim.

– Sunnmøre og Nordvestlandet er en satsingsregion for oss og samtidig en region hvor vi har vært sterkt inne i mange år, forteller Anders Oksnes.

De rundt 140 ansatte i Aon Norway har oppdrag både for næringslivet overfor forsikringsselskapene, og for aktører i offentlig sektor. Den norske delen av konsernet omsatte i fjor for 247 millioner, og fikk et resultat før skatt på 16,2 millioner kroner.

Fire nye ansatte
Torje Rørstad og Linn Monsen Lie er de to siste som har startet opp ved på Ålesund-kontoret. Begge skal jobbe i serviceteamet til risiko- og pensjonsrådgiverne i Aon Norway.

Rørstad er seniorrådgiver og har tidligere drevet med rådgivning og oppfølging av egen kundeportefølje. Monsen Lie skal jobbe som rådgiver ved Ålesund-kontoret og blir det nyeste tilskuddet til avdelinga med pensjonseksperter.

Tidligere i høst startet Kenneth Søvdsnes som «senior account executive». Han har teknisk bakgrunn i tillegg til bred erfaring fra sjøforsikring og andre maritime produkt.

Også Øivind Braute er i løpet av året ansatt som «senior account executive/technical manager marine». Han er utdanna ingeniør og har jobba I flere bedrifter I den maritime klynga på Nordvestlandet, blant annet ved verft og rederi.

Publisert: 02.12.2021 15:02

Sist oppdatert: 02.12.2021 16:24

Mer om