Motus technology andreas eilertsen maria apneseth kjell hollen kontrakt olympic illustrasjon motustech 11
KONTRAKT PÅ HAVVIND: Motus Technology-sjef Kjell Hollen(t.h.) sammen med leder for engineering Andreas Eilertsen og leder for ettermarked Maria Apneseth. Foto: Motus Technology
Nytt

– Gjennombrudd for oss innen offshore vind

Molde-bedrift med rekordår i fjor. Nå skal de levere kraner til to Olympic-skip.

Marius Rosbach
21.07.2022

Motus Technology har sikret seg oppdraget med å levere kranene som skal om bord i Olympic-rederiet sine to konstruksjonsskip for havvind.

– Denne kontrakten er et gjennombrudd for oss innen offshore vind, uttaler administrerande direktør Kjell Hollen i en melding fra selskapet om kontrakten.

Verdien på avtalen blir ikke opplyst, men Hollen forteller til Romsdals Budstikke at det dreier seg om titalls millioner kroner.

Spesialbygd for havvindmarkedet
Nybyggingskontrakten for de skipa Olympic har gjort med Ulstein Verft, ble kjent i forrige uke. Molde-bedrifta er en av flere lokale leverandører som er trolig vil få oppdrag om bord.

Kranene er 3D-bevegelseskompenserte og skal være optimalisert for å løfte last til og fra en vindmølle til havs på en sikker og energieffektiv måte.

– Lav vekt og tyngdepunkt på kranen, kombinert med smart effektstyring, sørger for at energiforbruket begrenses til et minimum, heter det i meldinga.

(saka fortsetter under)

Motus technology kran olympic illustrasjon Motus technology 11
GJENNOMBRUDD: Kranene som skal om bord på de to skipa Olympic skal bygge ved Ulstein Verft, er spesiallaget for å passe til lasteoperasjoner til og fra vindturbiner til havs.K

Rekordår i fjor
Motus Technology omsatte i fjor for 198 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på solide 23 millioner. Omsetninga har flerdoblet seg de siste åra. 2021-resultatet var det beste noensinne for Molde-bedrifta.

Motus Technology ble starta i 2013 og samarbeider blant annet med Kongsberg Maritime og I. P. Huse.

Sistnevnte er også største aksjonær med 40 prosent av aksjene. MFK Holding, hvor blant andre administerende direktør Kjell Hollen er medeier, er nest største eier.

Publisert: 21.07.2022 10:35

Sist oppdatert: 21.07.2022 13:47

Mer om