Helge orten loen foto marius 11
ØKT SKATTEBYRDE: Helge Orten (H) påpeker at regjeringa har blant annet har avvikle rabatten i formuesskatten for arbeidende kapital og økt skattesatsene, som har ført til større skattebyrde for bedriftseiere. Foto: Marius Rosbach .
Nytt

– Har målrettet økt skattene som rammer bedriftene

Helge Orten (H) er ikke enig i regjeringa sin virkelighetsbeskrivelse.

23.03.2023

Regjeringa har ved en rekke anledninger vist til at nivået på formuesskatten ikke er høyere nå, enn under Solberg-regjeringa. Statsminister Jonas Gahr Støre gjentok budskapet i et intervju med Dagens Næringsliv onsdag.

Konfrontert med tall som viser at inntektene til staten fra formue- og utbytteskatt har økt fra 18 til 54 milliarder i årene 2013 til 2023, svarer Støre at økningen også har sammenheng med endringer under forrige regjering.

Det er en virkelighetsbeskrivelse Høyres finanspolitiske talsperson, Helge Orten, ikke er enig i.

– Støre har økt formuesskatten og utbytteskatten med over 16 milliarder kroner. Det tallet taler for seg selv. Dette har de blant annet gjort ved avvikle rabatten i formuesskatten for arbeidende kapital og økt skattesatsene. Solberg-regjeringen reduserte eierbeskatningen på investeringer i bedrifter, mens vi økte beskatningen på dyre boliger noe. Støre har målrettet økt skattene som rammer bedriftene, sier Orten til avisa.

Støre forsvarer skattenivået i intervjuet, men forsikrer samtidig at han ikke vil gå inn for ytterligere skjerpa skatter for næringslivet.

Publisert: 23.03.2023 05:00

Sist oppdatert: 23.03.2023 00:11

Mer om