Sula Gondol Toppstasjon med gondoler Illustrasjon Flakk Gruppen Snøhetta 11
OMDISKUTERT: Sulagondolen er et omdiskutert prosjekt med betydelig lokal motstand. Under et folkemøtet i Langevåg tirsdag var Knut Flakk konkret på hvordan han så for seg at investeringa kan bidra positivt i lokalsamfunnet. Illustrasjon Flakk Gruppen/Snøhetta
Nytt

Inviterer alle i Sula til å investere

Flakk tok til motmæle mot de som hevder han vil gjøre seg rik på fellesskapets verdier. Se sending fra folkemøte.

Marius Rosbach
31.01.2023

Under et folkemøte om Sulagondolen tirsdag kveld, la Knut Flakk fram mer konkrete tanker om hvilke fordeler lokalsamfunnet kan høste av reiselivsprosjektet.

Sulagondolen kan bli den største reiselivsinvesteringa på Nordvestlandet noensinne, men det gjenstår å se om politikerne går inn for det endelige forslaget.

Presenterte planer og svarte på spørsmål
Forslaget til reguleringsplan for området har vært ute på høring, og tirsdag stilte representanter for Nordplan og Flakk Gruppen opp for presentere saksgangen og svare på spørsmål.

Det var i Flakk sin innledning at forretningsmannen kom inn på hvordan han så for seg at investeringa kunne komme lokalsamfunnet til gode.

– Noen har sagt at Flakk skal gjøre seg rik på fellesskapet sine verdier på Sulafjellet. Det er helt feil. Alle som ønsker å være med å investere, skal få lov til å være med, sa Flakk.

Noen har sagt at Flakk skal gjøre seg rik på fellesskapet sine verdier på Sulafjellet. Det er helt feil
Knut Flakk

Vil etablere Sula Invest
Om reguleringsplanen blir godkjent vil initiativtakerne etablere Sula Invest.

Her vil det åpnes for at alle i Sula kommune får lov muligheten til å investere i reiselivsprosjektet. Minstebeløpet er foreslått til 5000 kroner.

– Flakk Gruppen trenger i prinsippet ikke være med, om det fylles opp fra andre hold, sa Flakk – som likevel regner med at konsernet vil bli med som en betydelig investor.

Se folkemøte i opptak via Sula Gondol på Facebook:

Vil dele ut overskudd til barn og unge
Et annet konkret forslag var å etablere et fond der fem prosent av overskuddet ble forvaltet til barn og unge i kommunen. Dette ville gjøres i samarbeid med lokale idrettslag, hvor et utvalg med ulike representanter står for tildelingen.

Om overskuddet blir på tilsvarende nivå som for Loen Skylift, ville det bli rundt 750.000 kroner årlig til fondet, ifølge Flakk.

Han mente samtidig at Sulagondolen ville bli mer lønnsom enn Stryn-gondolen, på grunn av nærheten til en større befolkning i Ålesund.

Podium

E19/S3 Kven skal bygge distrikta om kapitalen vert pressa ut av landet?

Publisert: 31.01.2023 22:13

Sist oppdatert: 01.02.2023 11:01

Mer om