Harald skulstad øyvind skulstad foto tempra 11
2. GENERASJON: Daglig leder Øyvind Skulstad driver selskapet som faren, Harald Skulstad, starta som Kulde & Elektromekaniske i 1987. Foto: Tempra
Nytt

Kuldeekspert fikk rekordoverskudd

Siste år på egne bein endte godt for Ålesund-selskap - som snart vil framstå i ny «drakt».

Marius Rosbach
27.04.2023

Ålesund-selskapet Tempra har stått på egenhånd siden firmaet ble starta opp i 1987. I fjor fikk de nye eiere og i tida framover vil kuldeekspertene vise seg i «ny drakt» under profilen til PTG – som står for «Perfect Temperature Group».

– Vi kunne fortsatt og drive som nå. Vi tjener gode penger, men min motivasjon er å gjøre noe nytt og spennende, sier daglig leder Øyvind Skulstad til NETT NO om hvorfor de valgte å selge i fjor.

Tempra ble starta av Harald Skulstad som Kulde & Elektromekaniske i 1987. De siste årene er det sønnen Øyvind som har tatt over drifta.

Nytt solid overskudd
Etter flere svært gode år, er fjorårets regnskap et nytt bevis på at Blindheim-bedriften tjener gode penger.

2022 endte med et rekordstort overskudd før skatt på 8,5 millioner kroner. Det var tredje året på rad med en resultatmargin på over ti prosent.

Driftsinntektene endte litt over 52 millioner kroner – bare noen få tusen fra ny omsetningstopp (se tabell under).

Tempra
Årsresultat (i mill kr)
2022
2021
Driftsinntekter
52
52,4
Driftsresultat
8,7
7,9
Resultat før skatt
8,6
7,6

Store på industri og maritim næring
PTG Tempra, som de vil profilere seg under framover, leverer både kulde- og varmepumpeanlegg til alt fra butikker, industri og andre næringsbygg, til offentlige institusjoner.

Ålesund-firmaet skal fortsatt være et selvstendig selskap, men kommer nå innunder paraplyen til et konsern med sterkt fotfeste i både industri og maritim næring.

– PTG har vært en foregangsbedrift med tanke på bruk av miljøvennlige kuldemedier både nasjonalt og internasjonalt, forteller Skulstad.

Bluewild Ulstein Design Solutions
PRESTISJEOPPDRAG: PTG leverer blant annet til den nye tråleren Westcon skal bygge for Ålesund-rederiet Bluewild. Illustrasjon: Ulstein Design & Solutions

Har hatt flere prestisjeoppdrag
PTG startet som et Tromsø-selskap og er blant annet et resultat av sammenslåingen av Frionordica utenfor Molde og Kuldeteknisk i Tromsø.

De siste åra har de vokst til å bli det ledende kulde- og varmekonsernet langs kysten. I fjor inngikk de partnerskap med svenske Nordic Climate Group – som gikk inn som eiere.

PTG har hatt prestisjeoppdrag som å levere kjøling til både partikkelakseleratoren til CERN i Sveits og frølageret på Svalbard.

På Sunnmøre har de blant annet vært med å utvikle det nye «Ecofive»-fartøyet til Bluewild-rederiet i Ålesund.

Får på plass lokalt serviceteam
Det å holde rett temperatur på deler av den store fiskeeksporten fra regionen, utgjør en betydelig del av oppdragene som holder de ansatte i sving.

Lokal tilstedeværelse på Sunnmøre er derfor avgjørende, også framover. Som del av PTG vil de Tempra-ansatte nå også være på plass i byen med et serviceteam som er tilgjengelige 24/7.

– En stor del av kundemassen holder til i og rundt Ålesund, det er også her det blir landet aller mest fisk, påpeker Skulstad.

– En sterk og innovativ industriklynge
Konsernsjef Terje Arnesen i PTG forteller at konsernet lenge har hatt ambisjoner med å styrke seg i Ålesund-området.

– Det er en sterk og innovativ industriklynge innen marin industri, oppdrett og sjømat. Derfor er vi glad for å få de dyktige medarbeiderne i Tempra inn i PTG-familien for å utvikle våre produkter og tjenester i regionen, legger han til.

Publisert: 27.04.2023 05:00

Sist oppdatert: 26.04.2023 23:05

Mer om