Esvagt brunvoll HAV Design 833 SOV illustrasjon
HAV-DESIGN: Det 93 meter lange serviceskipet har plass til opptil 124 personer om bord. Skipet er designet av Hav Design med hovedkontor i Fosnavåg. llustrasjon: Hav Design
Nytt

La inn ny storordre hos Brunvoll

Molde-selskapet leverer til nytt vindskip som er tegnet i Herøy og bygges i Tyrkia.

Marius Rosbach
18.07.2023

Brunvoll har sikra seg en repetisjon av det konsernet i fjor omtalte som en viktig og «sjeldent stor ordre».

Molde-selskapet skal levere omfattende utstyr om bord på Esvagts nye servicesskip for havvindmarkedet, ifølge ei pressemelding. Skipet blir søsterskip til fartøyet Brunvoll i fjor sikret seg en tilsvarende leveranse på.

Første vindskip på metanol
De metanoldrevne skipene bygges ved ved Cemre-verftet i Tyrkia. Det første skipet er omtalt som «verdens første» serviceskip for havvind, som kan operere på grønt drivstoff.

Brunvolls leveranser inkluderer azimuththrustere for fremdrift, tunnelthrustere og opptrekkbare azimuththrustere.

Fjorårets kontrakt med omtalt som et gjennombrudd for Brunvoll sine azimuththruster for fremdrift. Avtalen innebærer også levering av systemer for tilstandsbasert vedlikehold.

Skal inn i ti-årskontrakt
Designet er av typen HAV 833 SOV-design og det 93 meter lange skipet blir også utstyrt med batteripakke.

Når skipet står ferdig, skal det gå inn i en ti år lang kontrakt ved Ørsteds «UK East Coast Hub» ved Grimsby - der flere vindparker er lokalisert.

Brunvoll-konsernet fikk en nedgang i både omsetning og marginer i fjor, viste 2022-regnskapet tidligere i år. I år venter konsernsjef Kåre Øyvind Vassdal ny vekst.

Publisert: 18.07.2023 11:02

Sist oppdatert: 18.07.2023 11:04

Mer om