Kleven tilsette om nytt Div Group forsoek Han kan gjerne proeve
TILLITSVALTE: Fra venstre: Alf Johan Antonsen, Frank Hauge og Olav Høydalsvik som alle var tillitsvalgte ved Kleven-verftet. Arkivfoto: Marius Rosbach
Nytt

Nav skylder Kleven-ansatte store summer

– At vi må krige for disse pengene, skal ikke være nødvendig, sier tidligere tillitsvalgt.

16.01.2024

36 ansatte ved det tidligere Kleven-verftet har fortsatt 865.600 kroner til gode hos NAV etter konkursen i 2020, skriver E24.no.

Pengene er lønn som ikke er utbetalt for feriedager, som bedriften har trukket de ansatte for - men de som ikke hadde tatt ut da verftet gikk konkurs.

NAV har ment at dette er å regne som feriepenger, men Oslo tingrett slo i mai i fjor fast at denne tolkningen var feil. Da tenkte de tidligere Kleven-tillitsvalgte Alf Johan Antonsen og Frank Hauge at pengene vil komme - men ingenting har skjedd.

For 14 måneder siden sendte de inn en klage som de fikk beskjed om kunne ha en behandlingstid på opptil 12 måneder.

Nå er fristen ute.

– Lønnsgarantiordningen skal sørge for at man får lønnen man har tapt. Når det trekker så ut i tid mister ordningen all troverdighet. At vi må krige for disse pengene, skal ikke være nødvendig, sier Hauge til nettavisa.

Seksjonssjef Bente Thori-Aamot i Nav sier at de forstår det er frustrerende å vente, og at slike type saker er satt på vent i påvente av «de nødvendige avklaringene».

Rundt 430 ansatte ble berørt da til sammen tre verftsselskap gikk til skifteretten sommeren 2020. Før jul ble den tidligere verftseieren frikjent i tingretten for erstatningskravet fra boet etter konkursene.

Saka er anka til lagmannsretten.

Publisert: 16.01.2024 08:42

Sist oppdatert: 16.01.2024 19:36

Mer om