Havila capella skjermdump havila kystruten på facebook 22
Skjermdump: Havila Kystruten på Facebook
Nytt

Ny forsinkelse i Tyrkia - utsetter første seilas

Reisende med Havila Kystruten må vente lengre på første tur. Samtidig melder verftet om mer trøbbel.

Marius Rosbach
24.11.2021

Havila Kystruten skulle etter planen ut med seilas med sitt første skip, Havila Capella, 1. desember. Onsdag opplyser rederiet i ei børsmelding at turen er utsatt til 12. desember.

– Forhold som forsinket avgang fra verftet i Tyrkia, tøffe værforhold på seilasen hjem og en ekstra bunkring underveis til Norge har gjort at det dessverre blir for lite tid til å gjøre skip og mannskap klar til oppsatt dato, heter det i en pressemelding.

NETT NO skrev tidligere onsdag at skipet var ankommet Norge, etter at det la ut på tur fra verftet i Tyrkia 9. november.

Skip nummer to forsinka fra verftet
Samtidig melder byggeverftet i Tyrkia om forsinkelser på skip nummer to, Havila Castor.

– Det er nå forventet overlevering innen utgangen av februar og første rundreise fra Bergen 7. april. Verftet begrunner forsinkelsene med blant annet økte utfordringer knyttet til økt koronasmitte både i Tyrkia og ved veftet, heter det i pressemeldinga sendt ut onsdag ettermiddag.

Rederiet i Herøy har møtt store utfordringer også tidligere i arbeidet med å sette inn skip på den tradisjonsrike kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

Havila-selskapet har bestilt fire skip, men allerede etter kort tid fikk det spanske Barreras-verftet økonomiske problemer. Det gjorde at alle fire skipene måtte bygges ved Tersan-verftet i Tyrkia.

Vi beklager og er lei oss fordi vi har skuffet både folk langs kysten og passasjerer
Bent Martini

– Beklager og er lei oss
Koronapandemien har også tidligere forsinka byggingen, samtidig har markedet sviktet hjemme i Norge. Den første seglasen var allerede forsinket med flere måneder, før onsdagens melding.

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sier tidsplanen i utgangspunktet var tøff og tett fordi en ønskte å komme i trafikk så fort som råd.

– Det er mange som har ventet på oss. Derfor ville vi ikke ha noe unødig tid fram til første avgang. Men med utfordringene som møtte oss fra overlevering til vi kom til Norge, så hadde vi til slutt ikke noe annet valg enn å utsette første avgang.

– Vi beklager og er lei oss fordi vi har skuffet både folk langs kysten og passasjerer som hadde bestilt tur 1. desember, legger han til.

Publisert: 24.11.2021 14:49

Sist oppdatert: 24.11.2021 15:21

Mer om