Havila capella første seglas foto havila kystruten 11
SKIPET OVERLEVERT: Havila Kystruten-eier Per Sævik i kapteinstolen med administrerende direktør Bent Martini til høyre. Brynjard Ulvøy til venstre er kaptein på skipet sin første seglas. Else Kristine Tjessem er hotellsjef om bord. Foto: Havila Kystruten
Nytt

Overtok endelig sitt første skip

Havila Kystruten sine ansatte gjør seg klare til å seile mot Norge - med verftsarbeidere om bord.

Marius Rosbach
03.11.2021

Skipet Havila Capella ble onsdag tatt over av Herøy-selskapet Havila Kystruten.

Snart starter seilasen mot Norge, for å starte opp første rundtur på den tradisjonsrike kystruta fra Bergen 1. desember.

Det opplyser rederiet i en pressemelding.

- Vi er mange som har ventet lenge på dette, men nå er endelig det første skipet på rederiets hender, og vi gjør klart til å starte seilasen til Norge, uttaler administrerende direktør Bent Martini i meldinga.

Bent martini per sævik havila capella foto havila kystruten 11
KLAR FOR TUR: Det første av fire skip er klart for seilas til Norge fra verftet i Tyrkia. Kystruten-sjef Bent Martini (t.v.) og eier Per Sævik, gleder seg. Foto: Havila Kystruten
Venter mer effektiv bygging av neste skipa

Skipet er bygd ved det tykiske Tersan-verftet som har opplevd store forsinkelser - i første omgang på grunn av koronapandemien.

Sjefen for Tersan-verftet Mehmet Gazioğlu forteller at de har lært mye i bygginga av det første skipet. Han venter derfor at arbeidet med de tre kommende skipene blir mer effektivt.

Ifølge meldinga blir det arbeidere fra verftet og underleverandører med om bord på seilasen til Norge, for å effektivisere innspurten.

Blir liggende til klargjering i Bergen
Også Havila Kystruten sine egne ansatte blir med om bord for å gjøre klart til den første seilasen fra Bergen.

Kystruten-sjef Bent Maritini forteller at det blir hektiske dager med å klargjøre 179 lugarer og flere spisesteder på kort tid.

Rederiet regner med at skipet blir liggende et par uker i vestlandsbyen før skipet legge ut på første tur langs kysten til Kirkenes den 1. desember. Mens skipet ligger til kai i Bergen vil det bli driftet ved hjelp av batteripakka som er installert om bord.

Skip nummer to skal etter planen overleveres i januar, og de to siste skipene har leveringsdato neste sommer.

Publisert: 03.11.2021 14:11

Sist oppdatert: 03.11.2021 15:01

Mer om