Håkon André Berg og Ingegjerd Eidsvik foto arteq aqua 11
PRINSIPPAVTALE: Salmon Evolution-sjef Håkon André Berg og Arteq Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik signererer avtalen. Foto: Arteq Aqua
Nytt

Ny milliardavtale for Artec Aqua

Signerte nok en avtale ved kjempeanlegg for oppdrett på land.

Marius Rosbach
07.02.2022

Artec Aqua har signert en prinsippavtale om andre byggetrinn for det landbaserte oppdrettsanlegget til Salmon Evolution på Indre Harøy.

Ålesund-selskapet som er eid av børsnoterte Endúr, var også totalentreprenør på det første byggetrinnet som snart står klart. Det er venta at endelig avtale blir signert I løpet av året.

Endúr-aksjen var før børsstart mandag priset til rundt 60 øre, og verdien er halvert i løpet av det siste året.

Salmon Evolution-aksjen har på sin side steget med rundt 60 prosent siste året. Aksjen lå på 11,20 kroner før børsstart mandag.

(saka fortsetter under)

Salmon evolution Indre Haroy vann i kar foto salmon evolution 11
SNART FISK I KARA: Salmon Evolution planlegger første smoltinntak i de enorme kara i mars. Foto: Salmon Evolution

Byggetrinn to har en samla investeringskostnad anslått til 1,3-1,4 milliarder kroner og vil strekke seg over flere år, ifølge pressemeldinga.

– Dette er et viktig prosjekt for norsk oppdrettsnæring, og vi er selvsagt ydmyke og stolte over den tilliten Salmon Evolution viser oss. Dette innebærer at vi befester vår posisjon som en ledende totalleverandør av landbaserte oppdrettsanlegg, uttaler Artec Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik i meldinga.

Innholdet i prinsippavtalen gjelder kommersielle betingelser og rammene for den endelige avtalen.

Smolt i kara neste måned
tarter når Salmon Evolutions landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Herøy er blant de største i Europa, og første smoltinntak er planlagt i mars 2022.

Ambisjonen er at andre byggetrinn skal overlappe det første. Slik kan utviklinga av anlegget også bli optimalisert når det kommer til kvalitet, fremdrift og økonomi. Det betyr at planlegging og prosjektering starter umiddelbart, mens selve byggingen vil starte når første byggetrinn er ferdigstilt, ifølge oppdrettsselskapet.

Podium

E6/S1 Ingegjerd Eidsvik og Håkon André Berg om landbasert oppdrett

Tre byggetrinn
Til sammen er det planlagt tre byggetrinn ved anlegget, og det er venta at byggetrinn to blir satt i gang i løpet av 2022.

Anlegget har også gitt en rekke oppdrag for andre lokaler bedrifter på Nordvestlandet, blant andre MCC First Process, Acel, Møre Trafo og Energima Ålesund.

Salmon Evolution har også ambisjoner om å vokse i utlandet, og har kontrakt på sitt første anlegg i Sør-Korea.

Salmon evolution oversiktsbilde byggetrinn 1 foto salmon evolution 11
INDRE HARØY: Anlegget på Indre Harøy ligger i Hustadvika kommune. Salmon Evolution har også virksomhet i blant andre Molde, Ålesund og Volda. Foto: Salmon Evolution

Publisert: 07.02.2022 07:47

Sist oppdatert: 07.02.2022 08:30

Mer om