Artec Aqua Sør Korea signering 11
SIGNERING: Artec Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik under kontraktsigneringa med Dongwon-ledelsen og Salmon Evolution-sjef Håkon André Berg (bak til høgre). Foto: Artec Aqua
Nytt

Korea-avtale for Arteq Aqua

Første steg på veien til ny milliardavtale for Ålesund-selskapet, som nå trenger flere ansatte.

Marius Rosbach
21.06.2021

Ålesund-selskapet Artec Aqua skal gjennomføre et skisseprosjekt for et landbasert oppdrettsanlegg i Sør-Korea.

Avtalen med K Smart Farming Co innebærer også en intensjon om at Artec Aqua skal prosjektere, levere, installere og kjøre i gang prosessrelaterte systemer og utstyr til den fremtidige utbyggingen av prosjektet.

– Viktig skritt på reisen
Artec Aqua-sjefen omtaler prosjektet som «viktig skritt på reisen» til å bli en betydelig internasjonal leverandør av landbaserte oppdrettsanlegg.

– Vi er svært glade for å bli tildelt dette skisseprosjektet, som plasserer oss i førersetet for å bistå med en full utbygging av dette spennende oppdrettsanlegget i Sør-Korea, sier administrerende direktør Ingegjerd Eidsvik i Artec Aqua i en pressemelding.

Foreløpige undersøkelser om byggingen av to anlegg, har vist positive resultat og planene følger tidsplanen, ifølge en børsmelding fra Salmon Evolution, som er en av partnerne i K Smart Farming.

Milliardavtale
Det er norske Salmon Evolution ASA og den koreanske sjømatgiganten Dongwon Industries, som eier selskapet, som skal bygge i Sør-Korea. De har planer om et anlegg med kapasitet til å produsere 20.000 tonn atlantisk laks årlig.

Til sammenligning skal anlegget som er under bygging på Indre Harøy i Romsdal, i første omgang ha en kapasitet på 9000 tonn. Etter hvert skal de øke til mer enn det dobbelte.

Kontraktsverdien for Artec Aqua på første byggetrinn på Salmon Evolution-anlegget i Norge er på rundt 1,2 milliarder kroner. Også i Sør-Korea er det planer om å bruke hybrid gjennomstrømningsteknologi, tilsvarende anlegget på Indre Harøy.

(saka held fram under)

Salmon evolution kar byggetrinn 1 foto salmon evolution 11
STORE DIMENSJONER: Artec Aqua har allerede milliardverdier i ordreboka som følge av arbeidet på Salmon Evolution-anlegget i Romsdal. Nå har de sikra seg første napp på oppdraget med å levere til tilsvarende anlegg i Sør-Korea. Foto: Salmon Evolution

Trenger flere ansatte
Korea-avtalen er med på å øke behovet for flere folk i Artec Aqua, som allerede har ansatt ti nye medarbeidere i år. Nå planlegger de en ytterligere økning av staben.

Eidsvik venter å tilsette like mange nye i andre halvår, og i første rekke er hun ute etter folk med internasjonal erfaring.

– Vi har fire stillinger i prosess for øyeblikket. Flere vil komme utover høsten. Vi har behov for prosjektledere, prosessingeniører og prosjekteringsressurser, forteller Eidsvik - og legger til at det bare er å komme til Ålesund for dem som har lyst til å jobbe i en innovativt, raskt voksende - og lønnsomt selskap.

Artec Aqua er nå del av av Oslo Børs-noterte Endúr ASA, som venter stor vekst i åra framover.

Podium

E6/S1 Ingegjerd Eidsvik og Håkon André Berg om landbasert oppdrett

Publisert: 21.06.2021 09:02

Sist oppdatert: 21.06.2021 11:12

Mer om