Kleven verft maritim melding direktesending foto marius 11
KAN GI ARBEID: Et fond for resirkulering av offshoreskip kan blant annet gi arbeid til de ansatte ved Green Yard Kleven i Ulsteinvik. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Nærmere fond for resirkulering

Opposisjonen sikra flertall for maritime tiltak som skal gi aktivitet for maritim industri.

23.04.2021

Ap, SP, SV og Frp stemte torsdag for flere tiltak som kan gi økt aktivitet for maritim industri, melder E24.no.

Blant annet ber de regjeringa vurdere flere ordninger som kan bidra til grønn omstilling, og peker på toppfinansiering og en ordning for miljøvennlig resirkulering av offshoreskip og rigger, som eksempel på hvordan det kan løses.

Saksordfører Åsunn Lyngdal (Ap) forteller at det er vanskelig for Stortinget å utforme i detalj hvordan en ordning om en slik type fond skal utformes.

– Hvordan dette skal innrettes, må departementet komme tilbake til. Dette er ikke en ordning for å kondemnere nye båter som ikke har et marked pr. tidspunkt, sier hun til E24.no.

Et fond for resirkulering for offshoreskip ble foreslått som et tiltak fra Maritimt Forum og Norges Rederiforbund for å bidra til å skape aktivitet ved norske verft og bedre situasjonen for rederiene. Markedet for oljeserviceskip har i årevis vært prega av overkapasitet, og det er behov for å ta ut flere skip fra markedet.

Forslaget som opposisjonen fikk flertall for, var del av behandlingen av stortingsmeldinga for maritime næringer (ekstern lenke).

Regjeringspartia stemte imot og Høyres Tom-Christer Nilsen sier til E24.no at han synes forslaget er for løst, og at politikerne ikke vet hva slags konsekvenser det får.

Publisert: 23.04.2021 08:32

Sist oppdatert: 05.05.2021 13:46

Mer om