Gath gats per helge devold anniken fet harald tom nesvik adrian johannessen foto gath 11
STUDENTKONFERANSE: Fra venstre: Per Helge Devold, Annik Magerholm Fet, Harald Tom Nesvik og Adrian Johannessen er med blant arrangørene av en ny studentkonferanse for havbruk i Ålesund. Foto: GATH
Nytt

Inviterer de unge med på konferanse

Havbruksklynge vil samle flere enn 400 studenter i Ålesund.

Marius Rosbach
22.06.2022

Under GATH-konferansen i Ålesund til høsten, blir det også en egen spin-off-konferanse for studenter, ifølge en pressemelding.

Det er venta opp mot 400 deltakere til den store havbrukskonferansen som går av stabelen for første gang over tre dager fra 6. til 8. september.

– Allerede har vi flere enn 250 påmeldte, og vi har plass til minst 100 til. Nå gleder vi oss til å ta i mot minst like mange studenter, forteller Per Helge Devold i GATH til NETT NO.

Venter flere enn 400 studenter
GATH står for Global Aquaculture Technology Hub, og skal være en internasjonal kompetansehub for akvakultur. Sammen med NTNU lager arrangørene nå også en havbrukskonferanse for studenter som blir kalt GATS, for Global Aqauculture Tech Students.

Adrian Johannessen er næringslivsansvarlig i Sigma linjeforening på NTNU, og venter flere enn 400 deltakere på studentfestivalen. Flere vil komme fra andre kanter av landet.

– At næringslivet er initiativtaker for et prosjekt som dette, gir et klart signal om at det er store muligheter for oss studenter innenfor havbruksnæringen, uttaler han i meldinga.

Foredragsholdere og bedriftsmøter
Når deltakerne som er samlet til GATH-konferansen, reiser ut på eksursjoner og besøk til lokale bedrifter under konferansen, rykker studentene inn på Parken Kulturhus.

Der kan de vente seg et opplegg med gode foredragsholdere og bedrifter som vil være hyperaktuelle for universitet og fagskolen. I tillegg skal det være fokus på mental utvikling, heter det i omtalen fra arrangørene.

Om kvelden er det samling på Terminalen i sentrum av byen.

– Må utvikle gode arenaer
Harald Tom Nesvik i Sølvtrans mener det er arenaer som GATH og GATS, havbruksnæringen trenger for å finne de gode og innovative løsningene for å sikre bærekraftig vekst.

– De ulike aktørene må utvikle gode arenaer for diskusjoner og samarbeid – som GATH og Gats, mener Nesvik.

Brønnbåtrederiet er blant medlemmene i nettverket som ble starta i fjor av bedrifter med tyngdepunkt på Nordvestlandet.

– Gir ringvirkninger
Annik Magerholm Fet som er viserektor på NTNU påpeker at nært samspill mellom studenter og næringsliv bidrar til å utvikle regionen.

– Regionens satsing på utvikling som involverer unge, dyktige studenter bidrar til ny kunnskap i havbruksnæringen samtidig som studentene får en førsteklasses innsikt, erfaring og et kontaktnett. Dette gir ringvirkninger og er helt avgjørende for en fremtidsrettet utvikling av næringen og av regionen vår, uttaler Fet.

Publisert: 22.06.2022 11:10

Sist oppdatert: 22.06.2022 11:29

Mer om