Elisabeth Maråk Støle Seagems investormatch Foto Marius Rosbach
KRAFTIG VEKST: Seagems på Ellingsøya har gått fra null til 60 millioner kroner i driftsinntekt på fem år. Seagems-sjef Elisabeth Maråk Støle varsler kraftig vekst også de neste årene. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Skal bli seks ganger større på fem år

Seagems på Ellingsøya får nesten fire ganger høyere produksjonskapasitet i løpet av året.

30.03.2023

Seagems investerer 10-15 millioner kroner i økt produksjonskapasitet og forsking og utvikling i løpet av 2023.

Når året er omme har produksjonskapasiteten økt fra 1600 til 6000 tonn i året, sier administrerende direktør Elisabeth Maråk Støle til NETT NO.

Fabrikken skal både bli større og mer automatisert, og blir bygget for å håndtere den store veksten Seagems venter seg.

350-400 millioner kroner
Seagems vidererforedler restråstoff fra sjømatindustrien, som du blant annet kan finne igjen som smakstilsetning i Knorr fiskesupper.

I fjor hadde Seagems 60 millioner kroner i driftsinntekter, ifølge Maråk Støle. I 2027 er målet å komme opp i 350-400 millioner kroner.

Veksten skal komme både ved at at selskapet vinner nye kunder og større del av markedet - og gjennom oppkjøp og sammenslåinger, sa Maråk Støle da hun presenterte selskapet på arrangementet Investormatch hos ÅKP onsdag.

Satser i utlandet
Fra norske leverandører får Seagems tak i de råvarene selskapet vil ha, men fra utlandet mener Maråk Støle at det er er behov for et partner- eller eierskap.

Hun sier Seagems kan bidra med å utvikle anlegg som tar vare på og bearbeider råstoff fra for eksempel filetbedrifter i utlandet, og tørker og maler det - før transport til Seagems-fabrikken på Ellingsøya. Anleggene kan eies av Seagems, eller i partnerskap med for eksempel filetfabrikken.

Poenget med å hente råstoff i utlandet, er både å få tak i nok, og fra arter som ikke fiskes i Norge.

Publisert: 30.03.2023 05:00

Sist oppdatert: 30.03.2023 02:34

Mer om