Tatoveringsstudio Notenesgata foto marius 22
DRIVER VIDERE: Tatoveringsselskapet Djs Ink som er registert i Notenesgata 12 er slått konkurs med en gjeld til skattemyndighetene på knappe 1,5 millioner kroner. På samme adresse drives Cleo Ink-studioet videre, ifølge eieren av det konkursramma selskapet. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Skylder 1,5 mill. etter knappe to år

Tatovørdriver i Ålesund involvert i ny konkurs.

Marius Rosbach
28.04.2022

Møre og Romsdal tingrett åpnet denne uka konkurs i selskapet Djs Ink As etter betydelige krav fra skatteetaten.

Selskapet som ble registrert i juli 2020, har opparbeidet seg gjeld på 1.458.517 kroner. Bakgrunnen for kravene er arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk, tvangsmulkt, forskuddsskatt, gebyr og renter, ifølge kjennelsen fra tingretten.

Møtte ikke i retten
Djs Ink As har holdt til i Notenesgata 12 i Ålesund, og eierne har vært May-Elin Blomvik Bjørge og Kemal Kaya. De har også vært henholdsvis styreleder og styremedlem i selskapet som nå er konkurs.

Ingen fra selskapet møtte da tingretten behandlet konkursåpninga. Det ble opplyst at saksøkte heller ikke hadde tatt kontakt etter forrige rettsmøte, eller gjort innbetalinger av gjelda i denne perioden.

Tingretten skriver i kjennelsen at de ikke har grunn til å tro at selskapet kan gjøre opp gjelda, og tok konkursbegjæringen fra skatteetaten til følge.

Ingen offentlige regnskap

Det er ikke levert regnskap, eller registrert andre kunngjøringer for Djs Ink As siden oppstarten for knappe to år siden.

Bostyrer Erling Flisnes forteller til NETT NO at det ikke ser ut til å ha vært ansatte i selskapet på konkurstidspunktet.

– Tidligere ser det ut til å ha vært to ansatte, legger han til.

Foreløpig jobber bostyreren med å hente inn informasjon og skaffe oversikt. Han sier det er for tidlig å fortelle så mye mer om saka, men påpeker at selskapet har «betydelig gjeld», som det går fram av kjennelsen.

Driver videre i Notenesgata

Djs Ink As har hatt virksomhet i Notenesgata 12, ifølge bostyrer Flisnes. På samme adresse holder Cleopatra Ink Ålesund til.

May-Elin Blomvik Bjørge forteller til Sunnmørsposten at tatoveringsstudioet i Notenesgata er oppe og går, uavhengig av konkursen i Djs Ink As.

NETT NO har tidligere omtalt hvordan Ålesund-studioet er en franchisevirksomhet under paraplyen til Cleopatra Ink, som ble startet i Tyrkia i 2014.

– Null hjelp å få
Som årsak til konkursen viser Blomvik Bjørge til at de har vært avhengige av utenlands arbeidskraft og hatt én ansatt i tre bedrifter.

- Myndighetene har ikke hjulpet oss med å få inn ansatte og ikke gitt oss tilskudd. Det har vært null hjelp å få for å si det rett ut, sier hun til avisa.

Det hører med til historien at ansatte ved tatoveringstudioet Cleo Ink tidlegere har fortalt Sunnmørsposten om uryddige lønns- og arbeidsforhold på stedet.

Gikk også konkurs i 2020
May-Elin Blomvik Bjørge var i 2020 involvert i en annen konkurs med selskapet Cleo Ink.

Aksjeselskapet ble slått konkurs etter momskrav fra skatteetaten, som selskapet selv mente de ikke skulle betale. Bjørge fortalte den gang til NETT NO at de hadde fått råd om at kroppskunst, ikke var momspliktig.

- Vi stolte på feil folk, men det har vi lært av, sa hun.

Bjørge fortalte videre at enkeltpersonforetaket Cleopatra Ink Ozdemir var oppretta for å stå for drifta av tatoveringsstudioet i Notenesgata. Dette selskapet er oppført med Caner Burckin Ozdemir som innehaver.

Bostyreren den gang anbefalte at det ble gjort tilsyn ved studioet.

Publisert: 28.04.2022 10:27

Sist oppdatert: 28.04.2022 10:52

Mer om