Sven erik moe scandic parken foto marius 11
METEREN DROPPES LØRDAG: Hotelldirektør Sven Erik Moe på Scandic Parken-hotellet har blant annet tatt i bruk lobbyen til matservering for å oppfylle avstandskravene. Fra lørdag droppes reglene som har lagt begrensninger på bransjen siden mars i fjor. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Sliter med å få tak i ansatte

Hotelldirektøren på Parken er jublende glad for gjenåpningen, men det er en utfordring å fylle vaktlistene.

Marius Rosbach
25.09.2021

Lørdag ettermiddag blir det norske samfunnet i gjenåpnet. Det betyr blant annet at hoteller og restauranter kan legge vekk meterstokken, og droppe strenge restriksjoner på antall gjester.

– Vi er jublende glade over dette. Nå kan vi ha flere inne på samme areal og det blir lettere å drive, forteller hotelldirektør Sven Erik Moe på Scandic Parken i Ålesund til NETT NO.

Hotellet har hatt veldig høy aktivitet så langt i september. Mange arrangement som er utsett flere ganger siden høsten 2020, blir nå omsider gjennomført.

De siste ukene har plass vært mangelvare, og små møter har krevd store rom. Det har vært bra for Scandic-hotellet, som har de største arealene i byen.

– Nå jobber vi mot en myk landing, og håper at det ikke blir kaotisk, legger han til.

Stor kamp om arbeidskrafta
Selv om det trolig blir solid trykk på restaurant og utelivsbransjen lørdag kveld, er det ikke bare å «knipse i fingrene», som Moe sier.

De fleste i hotell- og serveringsbransjen vil fortsatt ha store utfordringer med å skaffe arbeidskraft. Senest fredag kom nyheten om at etterspørselen etter ansatte i hotell- og serveringsbransjen har vokst mest sammenlignet med forrige kvartal.

– Sliter med å få tak i folk
Scandic-hotellet forsøker så godt de kan å jakte nye folk, men legger ikke skjul på at de enkelte ganger må takke nei til oppdrag, på grunn av manglende bemanning.

– Vi sliter med å få tak i folk innen de fleste faga på huset, og har få søkere til nye stillinger. Det gjelder både servitører, kokker, resepsjonister og renholdere, forteller hotelldirektøren.

Har ikke sagt opp noen
Etter halvannet år med nedstenging og smittevernkrav, har noen ansatte forsvunnet ut døra. Også en del tilkallingsvikarer som knapt har fått en telefon siden mars 2020, har funnet annet arbeid.

– Vi er glade for at vi ikke har vært nødt til å si opp noen, og mesteparten av ryggraden i staben er fortsatt på plass. Det er noen som har sagt opp for å ta jobber andre steder og det forstår vi godt. Noen har vært permittert, eller delvis permittert i ett år, legger Moe til.

Hotelldirektøren roser politikerne sine ulike tiltak som har hjulpet bransjen gjennom krisa.

– Jeg vil også berømme de ansatte som har stilt opp til alle døgnets tider og holdt bedriften i gang. Det har egentlig berga oss, avslutter hotelldirektøren.

Publisert: 25.09.2021 05:55

Sist oppdatert: 25.09.2021 09:12

Mer om