DSC03984
OFFSHORECOMEBACK: Analysesjef Erik Tønne i Clarkson Platou anslår at det vil bli bestilt nye offshorefartøy for olje- og gassbransjen innen 12-18 måneder. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Spår snarlig nybygg i offshore

Både olje- og gassbransjen og vindkraftsbransjen trenger flere nye fartøy, mener Clarkson Platou-analytikere.

01.11.2022

Innen 12-18 måneder blir de første nye offshorefartøyene bestilt, anslo analysesjef Erik Tønne i meglerselskapet Clarkson Platou på Verftskonferansen i Ålesund tirsdag.

- Vi er ganske sterke i troen på at det kommer nybygg i offshore igjen, sier Tønne til NETT NO.

Slik ratene er og aktivitetsnivået er i dag vil olje- og gassbransjen begynne å hente tilbake offshorefartøyene som har vært utleid til vindkraftsbransjen, venter Tønne.

Grunnen er at olje- og gassbransjen betaler bedre, blant annet fordi den kan utnytte installasjoner - for eksempel kraner - på offshorefartøyene som vindkraftbransjen ikke har bruk for.

Mer fra verftskonferansen:

Først subseaskip

Vindkraftbransjen har fått ekstra drahjelp av et Europa på leting etter alternativ til russisk gass, og vil også komme til å trenge flere fartøy, mener Tønne.

De første nye offshorefartøyene for olje- og gassbransjen kommer til å være subseaskip (som brukes til konstruksjon/undervannsarbeid), forsyningsskip og til kabellegging.

De første nye skipene vil bli bygget knyttet til lange kontrakter, men litt lenger frem og til høyere rater enn i dag kan de også blir bygget på spekulasjon, tror Tønne.

Publisert: 01.11.2022 14:58

Sist oppdatert: 01.11.2022 20:46