Devoldfabrikken montasje kraftverket spinneriet foto devoldfabrikken på facebook 11
NYE TILBUD: Devoldfabrikken har utvida med aktivitetspark og stor garnbutikk i løpet av fjoråret, som ble prega av koronabrems for besøket. Foto: Devoldfabrikken på Facebook
Nytt

Tap etter nysatsing på Devoldfabrikken

Pandemi og etablering av nye tilbud ga stort minus. Senterlederen er trygg på at det lønner seg på sikt.

Marius Rosbach
06.07.2022

Devoldfabrikken i Langevåg endte fjoråret med et betydelig tap, viser årsrapporten for 2021.

Omsetningen var igjen oppe på nærmere 10 millioner kroner, etter en «koronadupp» året i forveien. Men regnskapet endte også med et underskudd på nær fire millioner kroner før skatt (se tabell under).

Pandemien ga mindre besøk
Daglig leder Kari Mette Ski gir følgende forklaring når hun skal oppsummere kortversjonen for årsakene til underskuddet:

– Vi etablerte to nye avdelinger i fjor. Både garnbutikken Spinneriet og en aktivitetspark som heter Kraftverket, var i oppstart. Samtidig hadde vi mye stengt og dårlig besøk på grunn av Covid. Spesielt aktiviteter knytta til kurs, konferanse og selskaper ble redusert til et minimum.

Også senterlederen på Amfi Moa påpekte nylig til NETT NO at 2021 var det tøffeste året for varehandel og servering her i regionen, når det gjaldt konsekvenser av koronapandemien.

Tror satsingen vil lønne seg
Sjefen ved Devoldfabrikken er ikke i tvil om at satsingen de gjorde i fjor, vil lønne seg på lengre sikt.

– Aktivitetsparken ble veldig påvirka av covid i 2021 – både med lange perioder der vi var pålagt å holde stengt og perioder der det ble lite besøk. Men nå har vi et flott tilbud til barn og ungdom som vi ikke hadde tidligere, påpeker Ski.

Det Flakk-eide senteret er også tenkt en sentral rolle om planene om en gondol opp til Sulafjellet blir realisert.

– Grep for framtida
Devoldfabrikken As har gått med underskudd siden 2015, men har fått jamt tilskudd av ny egenkapital.

– Vi setter stor pris på at vi har eiere i Flakk Gruppen som har valgt å etablere nye tilbud, til tross for utfordringene med pandemien. Den urolige perioden er brukt til å ta noen grep for framtida, og slikt koster ofte mer enn det smaker i første omgang, legger Ski til.

Langevåg-senteret inneholder en rekke butikker, kunstverksteder og spiseplasser. Devoldfabrikken As drifter Kantina kafé som også tilbyr arrangement, i tillegg til garnbutikken Spinneriet og Kraftverket aktivitetspark.

Eiendomsselskapet O. A. Devolds Sønner Aa utvikler og drifter bygningsmassen på Devoldfabrikken, som til sammen utgjør mer enn 30.000 kvadratmeter.

Devoldfabrikken
Årsresultat (i mill kr)
2021
2020
Driftsinntekter
9,6
6,9
Driftsresultat
-3,8
-1,5
Resultat før skatt
-3,9
-1,6
nå har vi et tilbud til barn og ungdom som vi ikke hadde tidligere
Kari Mette Ski

Publisert: 06.07.2022 08:56

Sist oppdatert: 06.07.2022 11:32

Mer om