Da Sparebank 1 Søre Sunnmøre skulle slå seg sammen med Sparebank1 SMN var et av argumentene at den sammenslåtte bankens satsingen på forvaltning og rådgiving til rike kunder skulle styres fra Volda, med Ole-Magnus Orlien som sjef.
I 2020 fikk Orlien ansvaret for Sparebank1 Søre Sunnmøres satsing på formuesforvaltning og rådgiving, med mål om å ha kunder med en milliard kroner plassert innen 2024. Det målet ble nådd allerede i 2022.
Styringen av kapitalforvalningen ble imidlertid ikke værende i Volda.
Det er en av grunnene til at Sparebank1 SMN nå høster kritikk og beskyldes for løftebrudd, etter at den i forrige uke meldte om omorganiseringen som flytter maktstillinger bort fra det tidligere hovedkontoret til Sparebank1 Søre Sunnmøre.
– Det ble en naturlig konsekvens av at det kom inn et team fra Danske Bank som vi ikke visste om på tidspunktet for fusjonen. Da fikk vi et helt annet annet tyngdepunkt. Det sa tidligere Sparebank 1 Søre Sunnmøre-sjef Stig Brautaset om flyttingen av kapitalforvaltningen, til Nett No i forrige uke.
Forvalter åtte milliarder
«Flere begynner å få øynene opp for de sterke resultatene fra det største forvaltningsmiljøet på Nordvestlandet. Miljøet går mot nok et rekordår, og ansettelsen av Ole-Magnus Orlien forsterker ambisjonene til Sparebanken Møre», skriver banken i en pressemelding mandag.
Orlien skal ha bankens finansdirektør John Arne Winsnes som sjef, og vil i første omgang jobbe tett sammen med Trond Moldskred som leder bankens arbeid med kapitalforvalting og såkalt private banking.
Det betyr hjelp og rådgiving til personer og bedrifter med mye penger.
Orliens jobb er å utvikle bankens tilbud til disse kundene.
I forrige uke passerte Moldskred sin avdeling åtte milliarder i forvaltningskapital. Antall kunder har vokst fra 500 i 2021, til 650 i 2024, skriver Sparebanken Møre i meldingen.
-Vi deler de samme verdiene som går på lokal rådgivning og lokal forvaltning. Samtidig tar Ole-Magnus med seg god kompetanse innenfor strategi og tjenesteutvikling. Det vi gi oss god kraft med tanke på ambisjonene våre om vekst og utvikling av tilbudet innen kapitalforvaltning og private banking, sier Moldskred i meldingen.
Startet på null
Moldskred har vært med helt siden Sparebanken Møre startet med formuesforvaltning- og rådgivning for 25 år siden.
Nå er det altså blitt åtte milliarder kroner som skal forvaltes.
– Det er skapt store verdier over tid på Nordvestlandet, og jeg ser frem til å bidra med videreutvikling av bankens totaltilbud mot formuende kunder, slik at mest mulig av disse verdiene også blir forvaltet lokalt, sier Orlien i pressemeldingen fra Sparebanken Møre.
Publisert: 21.10.2024 16:25
Sist oppdatert: 21.10.2024 16:25